středa 14. prosince 2016

Výpočet jističe

Výpočet jističe

Návrh proudové hodnoty jističe Tento jednoduchý pomocník vám poradí jakou zvolit proudovou hodnotu jističe. Pro zjednodušení předpokládejme, že maximální soudobý příkon spotřebičů je rovnoměrně rozdělen do všech tří fází. Pro výpočet proto není rozhodující, zda je spotřebič napájen fázovým napětím nebo napětím sdruženým. Výpočet jističe – jak zjistit jeho hodnotu 13.


Pavla Růžičková Základem výpočtu spotřeby elektřiny do budoucna nebude spotřeba, ale rezervovaný příkon jističe , tedy velikost jističe. Vybráním spotřebičů využívaných ve vaší domácnosti z předem připravené tabulky a zvolením počtu fází jističe získáte výslednou proudovou zátěž sítě dle zadaných spotřebičů. Zároveň se dozvíte doporučenou proudovou hodnotu hlavního jističe. Jednofázový rozvod je typický pro byty, kde se používá plynový sporák (resp. plynová varná deska) a dodávky TUV jsou zajištěny vzdáleně.


Elektřina je zde používána hlavně k provozu standardních. Typická velikost jističe u domu bývá 3f 20A (nebo 25A či 32A a výše). Pokud si chcete vypočítat velikost optimálního jističe.


V případě třífázového jističe (obvykle bývá v rodinných domech) je výpočet složitější s ohledem na řešení soudobosti provozu spotřebičů a jejich zapojení do jednotlivých fází. Máte-li ve svém okolí elektrikáře nebo jiného odborníka, který se vyzná v elektrotechnice, poraďte se s ním. Hodnota hlavního jističe musí odpovídat několika požadavkům. Neměla by být příliš vysoká, aby nedocházelo ke zbytečnému plýtvání elektrické energie, neměla by být ani příliš nízká, aby se zabránilo častému přerušení proudu z důsledku přetížení a následnému vypadnutí jističe.


Jak zapojit jističe na jeden 3fázový? Co vybaví dříve, jistič nebo proudový chránič? Je to závada, když z jističe na výstupu vycházejí vodiče o stejném průřezu?


Výpočet jističe

Musí být do jističe zapojen vstup i výstup? Lze nahradit starší typ jističe s charakteristikou M novým s charakteristikou C? Online kalkulačka provádí výpočet výše exekučních srážek ze mzdy. Níže pod kalkulačkou naleznete podrobný popis postupu určování výše srážek a odkaz na bezplatné dluhové poradny. Podle nových pravidel se. Přesná metoda pro výpočet alimentů.


Konkrétní částka výživného bude stanovena na základě detailní analýzy životní úrovně obou rodičů. Hodnota jističe je udávána v ampérech (A), jenž udávají jeho celkové možné zatížení. Hodnotou se automaticky rezervuje k odběrnému místu daný příkon, jenž musí být dostupný.


Výpočet jističe

Výhody jističe : na rozdíl od pojistky, která se při svém zapůsobení zničí (a musí být následně vyměněna). Missing: výpočet Jaké el. Poradna › Ostatní Sahypaň görnüşi Mar Elektrikář mi bude dělat jističe až časem. Pro spotrebice se 17kW se zda byt 400W pripojka uz naprvni pohled ponekud poddimenzovana.


Ale my nevíme, kdy na tento strop u své mzdy narazíte. Může to být třeba již začátkem roku, nebo až v prosinci. Proto naše kalkulačka vypočítá průměr za celých měsíců a na tomto základě zobrazí čistou mzdu.


Výpočet jističe

Aktuální údaj najdete například ve vyúčtování za elektřinu, kontrolní výpočet provedeme podle prostého vzorečku. Vlastní vypínací proud pro charakteristiku D je dán velikostí jističe In a konstantou 20. Malé jističe nesou často označení dvěma hodnotami vypínací schopnosti.


A a proveden kabelem s vodiči Cu o průřezu 5mm takže pro domovní nebo bytové rozvody není třeba něco složitě počítat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky