pátek 15. července 2016

Spotřeba elektřiny rodinný dům

Stěhujete se do nového, rekonstruujete svůj byt či dům nebo prostě jen přemýšlíte nad změnou dodavatele elektřiny. Roční spotřeba elektřiny vaší domácnosti by měla být odrazovým můstkem vašich úvah a při jejím odhadu můžete jednoduše vycházet z předešlých faktur. Rozklíčování spotřeby elektřiny nám ovšem komplikuje fakt, že elektřina je jen jednou položkou a v. Jedná se o nepodsklepený rodinný dům se dvěma nadzemními podlažími.


Spotřeba elektřiny rodinný dům

V přízemí se nachází kuchyň s jídelnou a obývacím pokojem, technická místnost a WC. V patře jsou tří dětské pokoje, ložnice s šatnou a koupelna. Ohřev vody je zajištěn v elektrickém zásobníkovém ohřívači 160l.


Je spotřeba kWh za den moc? Je normální když dům spotřebuje za měsíců MWh el. Zvolit do rodinného domu plyn nebo elektřinu ? Další výsledky z webu diskuse. Spotřeba elektřiny rodinného domu.


Dům si zpravidla pořizujeme jen jednou za život. Jeho pořizovací cena mnohonásobně převyšuje cenu výrobků, u nichž si neváháme za to, že spotřebují méně energie, připlatit. U domů to již takovou samozřejmostí není, pečlivě zvažujeme návratnost každé zvýšené investice. Obvodové zdi, okna, dveře, střecha – teplo uniká všude. Základem úspor je správně zaizolovaný dům.


Pokud zrovna nemáte na investici do zateplení stotisíce korun, soustřeďte se na drobnosti, které ovlivňují spotřebu. Radiátory nikdy nezakrývejte tlustými závěsy, oblečením nebo nábytkem. Teplo se do zbytku místnosti. Změna dodavatele elektřiny představuje výhodné řešení v případě, že odebíráte energii od drahého dodavatele.


Spotřeba elektřiny rodinný dům

Stačí si v online kalkulačce elektřiny porovnat, zda vám jiná společnost nenabídne lepší podmínky. Na přechod k jinému dodavateli má nárok každá domácnost. Tuto skutečnost dokonce zaručuje zákon. Cena za kWh zemního plynu je asi Kč, oproti tomu cena za kWh elektřiny je trojnásobná, pohybuje se kolem Kč.


Typ bungalow - jednopodlažní rodinný dům se střechou s mírným sklonem, s okny běžných rozměrů. Typ kostka - dvoupodlažní rodinný dům s plochou střechou, většinou bohatě prosklený. Typ chaloupka - dvoupodlažní rodinný dům se sedlovou střechou, s okny běžných rozměrů. A vůbec se nedostane na docela podstatnou otázku: Jak je vlastně vysněný dům energeticky náročný?


Spotřeba elektřiny rodinný dům

K otázce v titulku mne inspirovala jedna reklama na auto. Příspěvek můžete získat na novostavbu domu stejně jako na stávající starší rodinný dům. Jediné podmínky přiznání dotace se vztahují k samotnému fotovoltaickému systému. Elektrárna by měla vyrobit maximálně tolik energie, než kolik je v domě stávající spotřeba elektřiny.


Měli byste být schopni si spotřebovat. Neobejde se ale bez zdroje elektřiny. Domácnost, která tepelné čerpadlo provozuje, má nicméně nárok na výhodnější distribuční sazbu D56kdy do zásuvek proudí levnější elektřina po dobu hodin denně.


Příklad: Rodinný dům vytápěný tepelným čerpadlem spotřebuje celkem MWh elektřiny ročně. Pro lepší pochopení celé problematiky je vhodné uvést několik definic veličin a pojmů, které zde budou použity. Kalkulačka odvozuje cenu elektřiny od produktu dominantního dodavatele (ČEZ, E.ON či PRE) podle vybraného kraje.


Vhodná distribuční sazba se odvíjí od zvolené sady elektrospotřebičů. Pro toto nastavení je rovněž počítána dosažitelná úspora elektřiny. Akumulace do baterií je dražší varianta, ale nabízí mnohem více možností, větší luxus a hlavně výrazně vyšší bezpečí.


Dům s fotovoltaickou elektrárnou a baterií je forma pojistky proti dlouhodobým výpadkům elektřiny , ať již nastanou z jakékoliv příčiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky