čtvrtek 7. července 2016

Pojistný ventil kape

Dobrý den,prosím o radu,mám kombinovaný kotel Dakon Dua plus. Po udělání nových rozvodů (od vodoměru)začal prokapávat pojistný ventil , i když se neohřívá voda. Ventil jsem dal nový, barů,zkoušel jsem ho i vyčistit a pořád kape. Před výměnou rozvodů to nedělalo. Někdo mě doporučuje expanzní nádobu někdo regulátor tlaku.


Pojistný přetlakový ventil kotle teče při ohřevu. Pak při ohřevu vody (pokud není odběr vody) se v bojleru zvyšuje tlak a proto pak z pojistného ventilu kape. Na topném okruhu plynového kotle ale je expanzní nádoba, takže by tlak neměl stoupnout příliš a pojistný ventil by neměl otevřít. Kape víc když sousedé pouští vodu stejně tak jako když např. WC kape ventil pořád stejně, ale po úplném napuštění ventil kape na cca 30sec o hodně víc, skoro teče.


Navíc ten ventil nekapal ani jednou za celý rok, co tu bydlím. Sice hadička, co z něj vede, byla celý. Jestli to kape trvale, tak je pojistný ventil vadný, nebo je tam.


Potřebuji to rychle, levně a. Ale že kape i druhej to už je divný to by chtělo změřit tlak v potrubí. Něj vede hadička do sprchového koutu, ze které kape voda. Zmenšil se objem vody, ale vadná expanzní nádoba nebyla schopná v otopné vodě udržet potřebný tlak a kotel, tepelné čerpadlo přejde do poruchy. Pak je nutné chybějící část otopné vody, kterou v chladných dnech odpustil pojistný ventil , zase doplnit. Pojistné ventily chrání váš kotel i další zařízení před přebytečným tlakem, který při překročení přípustné hranice odvádí pryč.


V naší nabídce naleznete kvalitní pojistné ventily např. Caleffi, pro rozmezí tlaku – BAR. V domácnosti lze pojistný či přetlakový ventil nejčastěji použít u systému topení kotlem nebo například u bojleru.


Dle druhu použití musíte zvolit i typ pojistného ventilu, důležitý je zejména tlak udávaný v barech, na který je odlehčovací ventil konstruován. Tam není jeden ventil ale dva. Tento údaj naleznete u každého produktu.


Zpětný ventil je proti tomu aby se voda tlačila zpátky do řádu. K tomu flowe jetu asi musí být original T z. A druhý dotaz je směřován k tomu, zda je možné mít TČ předimenzované. Mezi pojistný ventil a ohřívač vody nesmí být. Za prvé asi nefuguje zpětná klapka, která je součastí pojistného ventilu (v pravo).


Pojistný ventil kape

Ale přece voda není tak tepelně. Bojler Dražice relativně nový, pravděpodobně záležitost pouze ventilu. Jestli ten váš kombinovaný kotel obsahuje zásobník s teplou užitkovou vodou, pak je to kapání z pojistného ventilu normální jev - při ohřívání totiž voda v zásobníku zvětšuje svůj objem a jakmile tlak v trubkách překročí určitou hodnotu, pojistný ventil to pustí ven.


Samozřejmě, pokud stihnete dřív pustit. První pružina je navržen tak, aby funkce zpětný ventil , tj nenechat vodu z ohřívače vody zpět do systému potrubí. Síla tlaku vody ve vodě stlačuje pružinu a otevře talířový prvek vchodem, voda sebral nádrže. Ventil odpúšťa pri dosiahnutí nominálnej hodnoty tlaku na ktorý je dimenzovaný a opäť je.


Poistný ventil je vyrobený podľa európskych štandardov ISO 228. Když je tlak ve vodovodu až na hodnotě na kterou je nastavený. Voda z pojišťovacího ventilu kape , protože je překročen nastavený otvírací tlak. To je nastaveno z výroby a neradno do toho zasahovat.


Ona se ta mrška voda zahříváním roztahuje a zvětšuje objem, tím. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech.


Pojistný ventil kape

Materiál pochromovaná mosaz.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky