čtvrtek 21. července 2016

Fotovoltaický ohřev vody zkušenosti

Fotovoltaický ohřev vody zkušenosti

Pro cvik jsem spočítal teplo obsažené v té vodě. C (píšete 65C koncová teplota a počáteční uvažuji 15C). Tohle se dodalo do vody do její kapacity.


Solární systém na ohřev vody a praktické zkušenosti ! Nabízíme vám unikátní zkušenosti jednoho obyčejného systému na ohřev vody z české kotliny. Je lepší zvolit fotovoltaiku , nebo solární termiku? A co umí nejnovější technologie na trhu? Na český trh vstupuje revoluční novinka – technologie pro ohřev vody.


Dobrý den, ohřev teplé vody pomocí fotovoltaiky funguje výborně. Jsou v zásadě dvě varianty jak to udělat. První je připojit fotovoltaický panel přímo na DC spirálu v bojleru, tím ale máte FV panely pouze na ohřev vody , nemáte elektřinu pro vlastní užití. Klíčové je v tomto případě ta DC.


Fotovoltaický ohřev vody zkušenosti

Ano po velmi pozitivní osobní zkušenosti , nabízím sady fotofoltaického ohřevu vody. Wp upozornuji dodávka na klíč ! Dlouhodobým cílem je osadit na střechu (podle peněz) celkem nejméně panelů. Další dlouhodobý cíl je dokázat, že se to vyplatí, a že řeči, že jakákoli fotovoltaika se z hlediska návratnosti a životností panelů prostě NEVYPLATÍ, jsou nesmysl. Když to zásadně přehodnotím, asi budu řešit samostatnou menší nádrž do sklepa jen na ohřev TUV, cca 2- 2l, dobře zaizolovanou. Uvadím svůj e mail, když by Vám to vyšlo, prosím o kontakt, kde bych specifikoval podrobně moji představu a poprosil bych Vás o radu.


Slovenská spoločnosť LOGITEX sa môže pochváliť patentovaným systémom, ktorý využíva fotovoltaické panely a špeciálne zariadenia pre ohrev vody v domácnostiac. Nejefektivnější a nejúspornější funkce smartfoxu je ohřev vody. Zde je do domácího bojleru vestavěna a integrována topná tyč. Další jednoduchou a lacinou formou akumulace je ohřev teplé vody.


Fotovoltaický ohřev vody zkušenosti

I teplou vodu ve vašem domě spotřebováváte, proč si ji neohřát pomocí fotovoltaických panelů? Fotovoltaický ohřev vody je technicky poměrně jednoduché zařízení, které není připojené do sítě. Na střeše Vašeho domu máte umístěné fotovoltaické panely, které vyrábí elektřinu.


Elektřina z panelů je dvěma kabely přiváděna přes regulátor přímo k topnému tělesu ve Vašem bojleru (zásobníku teplé vody ). Nemusíte již měnit akumulační nádobu nebo bojler, vše zůstává, stačí jen instalovat. Mam take svepomoci vyrobenou fve prave jen k tomuto bojleru tedy. Teplou vodu pak zajišťuje elektrická patrona připojená na stejnosměrné napětí. Instalace „ svépomocí “ (a s pomocí dalších lidí).


S přepínačem dosáhnete neustálou dostupnost teplé vody v potřebném množství. OPL HDO v oblačných dnech jednoduše přepnete na ohřev z distribuční sítě. Umožní také dohřátí vody v zimním období, kdy je nižší sluneční aktivita. Tolik stručně na téma fotovoltaický ohřev vody v domácnosti.


V dnešní době již cena fotovoltaických panelů umožňuje využít jejich výkon k ohřevu vody. Ohřev vody pomocí fotovoltaiky. Výhoda fotovoltaika vs. Sada na ohřev vody v bojleru pomocí fotovoltaických panelů. Nyní doprva po ČR zdarma!


Vzájemně lze nastavovat, kdy a kterou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky