pondělí 16. září 2019

Průduchy z krbu

Svépomocnou montáž krbu doporučujeme jen u jednoduchých vložek, které používáte občas na vytvoření atmosféry a pohody, jak je tomu v našem postupu. U složitějších systémů se raději spolehněte na zkušenosti odborné firmy. Skládají se z krbové vložky a obestavby, do které je ve spodní části nasáván chladný vzduch od podlahy, zde se ohřívá a znovu vychází ven v horní části obestavby. Tyto krby zároveň umožňují vytápět i další místnosti vašeho domu prostřednictvím teplovzdušných rozvodů a soustavy ventilátorů, které teplý vzduch z vnitřku krbu odvádí do celého domu.


Akumulační krby Akustone mají z mastku vše vč.

Existují i celomastkové krby, které mají kvůli jinému složení mastku, ohniště obložené žárobetonem, keramikou nebo šamotem. Toto obložení způsobuje pomalejší akumulaci a delší hoření v krbu. Výsledkem je pak větší spotřeba palivového dřeva a delší. Chladnější vzduch se do místnosti, kde je instalována, dostává různými netěsnostmi ve dveřích a oknech i ventilačními průduchy , například digestoří. V domech s plastovými okny, která eliminují přirozené větrání, je proto nezbytné zajistit ke krbu přívod chladného vzduchu zvenčí.


Studený vzduch z místnosti nebo. Pozor na unikání kouře z krbu do místnosti.

Při delším používání se krby mohou různým způsobem poškodit. Zjistíme to, když oheň špatně hoří -má malý tah, nebo kouř uniká do místnosti. Mohou být zanešené nebo rozbité vzduchové průduchy , prasklé těleso krbu , pokud je zděné, nebo poškozený komín. Fórum Kúrenie, vetranie a klimatizácia. Ahojte, chcem sa spýtať, či máte niekto spravené prieduchy z krbu a koľko to stálo.


Predaj a stavby krbov v špecializovanej obchodnej sieti TUMA. Predaj krbových vložiek, krbov, kachlí, pecí, grilov, komínov a kompletných stavebných materiál. V horní části je nasávací zvon přepažen. V tomto horním přepažení jsou nasávací průduchy , přes které jde stoupající teplý vzduch přes filtr do ventilátoru.


Ventilátor s filtrem je umístěn v horní oddělené části, stejně jako u krbu. Ventilátor, který jsem koupil se může dát do automatického režimu a nebo do. Bef s nejmenším výkonem, mám to ve fotkách. Nemám žádné rozvody a vytopím v pohodě celý dům, stačí otevřít dveře. Vývod z krbu mám jen do podkroví, které zatím nepoužívám a stačila jen trubka bez ventilátoru.


Zima už se pomalu začíná hlásit o slovo, teploty klesají a my se těšíme, až si zase večer sedneme k teplem sálajícímu krbu. Víte ale, co všechno musíte udělat, než v něm oheň zapálíte?

Správná údržba krbu prodlouží jeho životnost, zaručí správnou funkčnost a zajistí vám bezpečnost. V našem internetovém obchodě nabízíme širokou škálu nabídky kvalitních krbů za dostupné ceny. Prodáváme krby různých druhů, stylů, barev a značek. Klasické krby, moderní krby, rohové krby, biokrby.


Celou nabídku naších krbů a jejich rozdělení naleznete v našem internetovém obchodě Levnekrby. Krbová kazeta je v podstatě něco jako dvoustěnná vana, ve které studený vzduch z místnosti přichází do kamen průduchy , ohřívá se v meziprostoru a poté se už ohřátý vrací zpět do místnosti. Než spálený vzduch odejde do komína.


Kamna vždy musí stát na nehořlavém materiálu, nejlépe na dlažbě. Místnost, kterou vytápíme, opatříme požárním čidlem. Stojí-li na plovoucí podlaze, musí být pod nimi izolační deska z plechu či z tvrzeného kaleného skla, přesahující po stranách a vzadu aspoň o a vpředu o cm. V naší nabídce naleznete veškerý potřebný materiál pro stavbu krbu včetně komponentů pro rozvod teplého vzduchu do celého domu.


Dále si můžete vybrat krbová kamna, krb na biolíh či zahradní krb. Nabízíme produkty všech renomovaných výrobců z České rebubliky i ze zahraničí. Jak jsem následně zjistil, tak pokud se připojí průduchy od krbu pro každý pokoj samostatně, tak zafunguje komínový efekt a nejdelší průduch topí a ostatní čím jsou kratší, tím víc sají vzduch z horní místnosti a ženou jej dolů.


Mají být zavedeny od krbu , přes bypas do místností. Pak by to mělo fungovat. Skladování paliva u krbu je asi největší problém, když ho chcete používat jako hlavní zdroj tepla.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky