úterý 24. září 2019

Jak topit v krbu s výměníkem

Krby, kamna novou generaci krbových kamen s výměníkem, která svou technickou vyspělostí překonala stávající konkurenci. V případě teplovodního systému jsou krb či kamna s výměníkem napojeny na teplovodní soustavu vytápění v domě, kromě toho mohou připravovat také teplou užitkovou vodu. Bývají obvykle instalovány společně s elektrickým nebo plynovým kotlem a soustava je propojena tak, aby se kotel při zatopení v krbu či v kamnech vypnul.


Výměník je schopen předávat do topné. A to nejen kvůli šetrnosti k životnímu prostředí a ohledu na topidlo, ale také kvůli vlastní peněžence. Správná obsluha kamen a krbů má totiž zásadní podíl na jejich výkonu a účinnosti.

Tato kachlová kamna s výměníkem jsou ideální na chalupu jednak kvůli svému rustikálnímu designu, tak pro svůj dostatečný výkon 1kW. Hmotnost těchto kamen je 1Kg. Tato krbová kamna s teplovodním výměníkem a nadčasovým designem mají regulovatelný výkon v rozmezí 8-kW. Regulovatelný výkon teplovodního výměníku je v rozmezí 5-kW. Je nutné zajistit dostatečný přísun vzduchu k topeništi.


Pokud si pořídíte jakoukoliv krbovou vložku či krbová kamna, je zapotřebí se v tomto zařízení naučit topit a zvyknout si na chování krbu. Po čase sami zjistíte, jak nejlépe. Některé krby s výměníkem umožňují topení pouze dřevem, kdy je žádoucí mít dobře uskladněnou zásobu řádně vyschlého dřeva, v jiných lze topit i uhlím.


V tom případě se ale budete muset smířit s tím, že zanecháte v okolí hlubší (ne)ekologickou stopu a budete mít víc práce s čištěním a údržbou krbu.

Palivové dřevo z lesa ponecháme vyschnout ve větraném přístřešku zhruba dva roky. Jak správně topit v krbových kamnech Vlhkost paliva by neměla přesahovat , ideální je až. Vaše čísla celkem sedí.


V zimě je potřeba topit každý večer, v létě cca jednou za dní. Specializovaný eshop na krbová kamna a krby. Rohová krbová kamna, klasická, designová, krbové vložky, ale i kamna s výměníkem. Poradenství při výběru kamen. V nabídce také široká nabídka příslušenství ke krbům a vše pro stavbu krbu.


Jak topit v kamnech s vymenikem. Nalezeno: 1produkt ů. V , béžový pravý, chrom s výměníkem. Dům má poměrně složitou otopnou soustavu. Vůbec si nedovedu představit ty, kteří si vložku kompletně zazdí bez možnosti přístupu. Krbová kamna nám přináší báječný komfort příjemného tepla kdykoli si vzpomeneme a uklidňující pohled do plápolajících ohnivých plamínků nám zase navodí příjemnou náladu.


Od krbových kamen můžeme chtít ale mnohem více. Pokud si totiž vybereme variantu s teplovodním výměníkem , získáme nejen v mnoha ohledech bezkonkurenční zdroj tepla, ale také zároveň. Pokud ten ještě není připojen, tak topíme jenom trochu a krátce, jedno mírné zatopení výměníku neuškodí, ale není možné trvale topit s nepřipojeným výměníkem , protože se by zničil. Díky moderním technologiím v podobě krbových kamen navíc takto můžete vytápět celý dům.


V dnešní době již lze bez problémů spojit příjemné posezení u ohně s efektivním vytápěním krbem.

Zkušený topenář vám také doporučí, jak daleko od krbu je únosné umístit zásobník na teplou vodu, aby docházelo k minimálním ztrátám. Rozdíl bude také ve výpočtu pro krbovou vložku s výměníkem teplovodním a teplovzdušným. V případě novostaveb je nejlepším řešením zahrnout krbovou vložku přímo do samotného. Naučte se správně topit.


Zásady správného topení v kachlových kamnech se nikterak zásadně neliší od topení v jiných druzích krbů a kamen. Díky jejich konstrukci a použitým materiálům má ale zásadní vliv přítomnost vzduchu, respektive jeho regulace během topení. Mám krbová kamna Has a Sohn s výměníkem.


Po zavolání na firmu jsem se dozvěděla, že topenář mi kamna nesprávně připojil-voda se prý musí před spuštěním čerpadla ve výměníku ohřát na 70st. Přemýšlíte jak zajistit teplo v celém domě a zároveň minimalizovat náklady za vytápění? Pořiďte si krbová kamna s výměníkem ! Krbová kamna s výměníkem totiž dokážou spolehlivě vytopit nejen místnost, ve které jsou umístěná, ale také ostatní místnosti ve vašem domě!


Základem je skladovat je v suchu. Pro nárazové zapalování ohně v krbu či k roztopení dřeva na grilování je vhodný i ekologický podpalovač vyrobený z dřevité vaty. Obsahují vznětlivý materiál v podobě dřeva a vosků. Odpověď je jednoduchá - pro kvalitní podpal potřebuje dobré vyschlé dřevo a přívod vzduchu.


Jestli máte v topeništi nedostatek kyslíku zjistíte jednoduše – v kouři vznikají škodlivé látky a saze, které vám zanášejí komín i topeniště. Kvůli neúnosnému zdražování energií jsem předloni také přešel k topení v krbu. Koupil jsem krbová kamna s výměníkem a napojil na ně všech radiátorů. Kupuji tvrdé dřevo v metrech za 85-.


Topit jsem se naučil rychle. Nepoužívám papír, na zatopení mám PEPO a slabé třísky z měkkého dřeva. V následujícím článku se dozvíte informace o tom, jak správně zatopit a přikládat do krbových vložek a kamen. Aby krbová kamna nebo krb dokonale fungovala, je nezbytné, aby výkonově vyhovovala prostoru, kde jsou umístěna. V minulém dílu jsme si vysvětlili, jak zvolit vhodný výkon krbu , což se pak v případě teplovzdušného krbu zároveň rovná potřebnému jmenovitému výkonu jeho krbové vložky.


Výkon vložky už tedy určit umíme a nyní si popíšeme a objasníme některé základní vlastnosti moderních vložek, podle kterých můžeme dále vybírat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky