úterý 17. září 2019

Dotace na zatepleni domu

Dotace z programu Nová zelená úsporám na zateplení domu Projekt financovaný z prodeje emisních povolenek úspěšně běží již několikátým rokem a zaštituje jej ministerstvo životního prostředí, které si klade za cíl pomoci žadatelům s ušetřením zbytečných výdajů na energiích. Platíte až po schválení. Zateplení domu , hlavní důvody: výrazná úspora energie při vytápění = výrazná úspora financí. Dotace Nová zelená úsporám na zateplení domu umíme zařídit se 1 jistotou proplacení peněz.


S dotacemi na zateplení rodinných a bytových domů máme zkušenosti od r. O ty si může požádat každý majitel domu , který se chystá provést zateplení či izolaci a splňuje určité podmínky. Dotace uděluje program Jak na zelenou, na jehož oficiálních stránkách poté zjistíte další informace, které se Vám budou hodit. Víme, že zateplení rodinného domu je finančně náročné a návratnost investice trvá několik let. S penězi ze státních dotačních fondů (Nová Zelená úsporám, Panel, IROP) ušetříte i polovinu nákladů, jenže – pravidla pro získání dotací nejsou jednoduchá, prokousat se administrativou je práce na desítky hodin.


Dotace pro rodinné a bytové domy jsou dlouhodobým projektem Státního fondu životního prostředí s programem Nová zelená úsporám v rámci kterého společnost připravuje pro své klienty z řad nemovitostí komplexní servis ve vztahu ke snížení energetické náročnosti budov a změny tepelných zdrojů. Dotace lze čerpat na rekonstrukce domu , zateplení, nákup či výstavbu. V rámci oblasti s názvem Snižování energetické náročnosti… Více informací Rekonstrukce domu do pasivního standardu. Dotace na zateplení jsou poskytovány majitelům rodinných domů.


Dotace na zatepleni domu

Chystáte se na rekonstrukci rodinného domu ? Proč z něj… Více informací. V rámci dotací na zateplení můžete obdržet i finanční podporu na výměnu oken a dveří. Výše dotace se odvíjí od dosažené energetické úspory a celkovými způsobilými výdaji na provedení opatření. Jako způsobilé se označují ty výdaje, které jsou. Abyste o dotaci mohli požádat, nabízí se otázka, na co konkrétního se dotace vztahuje.


Získat ji můžete i pro výstavbu nízkoenergetického, respektive také pasivního domu či dotaci na novostavbu s podporou tepelných čerpadel. Dotace jsou poskytovány na zateplení budov – zateplení domu , výměnou oken a dveří, zateplením obvodových stěn, střechy, stropu či podlahy. Podle dosažených energetických parametrů budovy po provedení úsporných opatření lze dosáhnout na čtyři podoblasti podpory: A. Celková výše dotace na jednu žádost je omezena na max.


Dotace na zatepleni domu

Registrace a rozhodnutí, resp. Příspěvek se poskytuje na zateplení obálky budovy, tedy obvodových stěn, výměnu oken a dveří, podlah a stropů. Realizovat lze jak dílčí, tak. Papírování je o něco méně a peněz na zateplení bytových domů více.


Pak vznikají zbytečné fámy a mýty, že dotace na zateplení domu nelze získat a že je to riskantní a drahá záležitost. Přenechte prosím tuto starost na nás. I když nejde vždy vše, jak po másle, my Vaši dotaci na zateplení domu do proplacení vyřídíme, prostě víme jak a uděláme proto maximum. Výše dotací se přímo úměrně odvíjí od jednotlivých úkonů spojených s komplexní energetickou úsporou. Jestliže tedy investor vlivem zateplení získá úsporu a více dostává se do režimu dotace tzv A1.


Dotace na zatepleni domu

Maximální výše dotace je doložených způsobilých nákladů, tedy nákladů, které splňují podmínky dotace (např. dané parametry použitých materiálů a technologií). Ačkoliv můžete dotaci získat i na dílčí opatření, samozřejmě platí, že čím větší je dosažená úspora energie, tím větší dotaci můžete získat. Většinou se tedy rozhodně vyplatí. Obraťte se na nás s žádostí o dotaci na zateplení nebo výstavbu nového rodinného domu a nepropásněte šanci ušetřit díky tomu třeba na pořádnou dovolenou!


Na celkové zateplení rodinného domku či bytového domu se dá získat dotace , která pokryje až procent nákladů. Komplexním zateplením budovy je ale potřeba dosáhnout toho, aby se razantně snížily náklady na vytápění. Na místě si s technikem spočtete orientační výši finanční dotace na zateplení Vašeho domu a orientační realizační náklady spojené s rekonstrukcí. Pokud se Vám naše nabídka bude líbit, začneme připravovat podklady pro čerpání dotace.


Dotace na zatepleni domu

S ohledem na končící rozpočtové období a nedočerpané finanční prostředky přináší IROP další změny v pravidlech programu, které mají motivovat nové žadatele k podávání žádostí o dotace. Zjednodušení přináší zejména změna pravidel pro zadávání zakázek spolufinancovaných z IROP, která dává žadatelům.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky