pondělí 30. září 2019

Chladící kapalina

Chladící kapalina je nezbytnou součástí chladiče a chladící soustavy každého automobilu. Ochlazuje motor a tím brání jeho přehřátí a případnému poškození. Jejímu výběru a doplnění se nejspíš nevyhnete. Dobrou zprávou je, že kvůli tomu nemusíte s autem do servisu ani v případě, že automobilům nerozumíte. Povíme vám, jak to zvládnout svépomocí.


Termínem nemrznoucí kapalina se označuje kapalná látka používaná pro chlazení spalovacích motorů a různé další aplikací s přenosem tepla, například chladicí zařízení nebo solární ohřívače vody.

Kupte si kapaliny do chladiče, antifreeze - náš eshop ProdejOlejů. Vybírejte ze široké nabídky olejů, autochemie nebo autokosmetiky. Chladící mrazuvzdorná červená kapalina Gna bázi ethylenglykolu pro moderní motory bez obsahu dusitanů, borátů, fosfátů, aminů, silikátů nebo molybdenanů. Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, jaká má být správná chladící kapalina (myslím si, že ta červená). Rád bych ji v autě vyměnil, ale je tam jen voda, takže to nepoznám.


Kapalné snadno tavitelné slitiny lze použít jako chladicí médium v aplikacích, kde je potřebná velká tepelná stabilita, například v množivých reaktorech. Díly můžeme expresně doručit nebo přímo namontovat. Uvedená slova se kromě čárky nad „i“ liší také svým významem.

Slovo chladicí (podobně jako slova řídicí, hasicí, měřicí, čisticí atd.) je přídavné jméno účelové – označuje tedy účel, k němuž nějaká věc či jev slouží. Zdravím, již nějakou dobu (cca rok) pozoruji únik chladící kapaliny. Bylo mi to divné, pod autem nebývala žádná louže. Pak jsem si všimla, že hned navrchu vedle katalyzátoru (vpravo) je steklá zatvrdlá chladící kapalina. Pro zlepšení našich služeb pracujeme se soubory cookies.


Prohlížením web stránky bez změny Vašich nastavení vyjadřujete souhlas s používáním cookies. Jejím hlavním úkolem je převzít a odvést odpadní teplo, vytvořené hořením ve válcích, třením jednotlivých pohyblivých částí motoru, a také slouží k vytápění vnitřního prostoru vozu. Chladící nemrznoucí kapalina (koncentrát -80°C)pro moderní typy motorů včetně celohliníkových. Pokud si přesto nebudete jistí jakou chladící kapalinu zvolit rádi Vám poradíme na našem online chatu případně WhatsApp.


Vysoce kvalitní koncentrovaná chladící kapalina pro chlazení moderních spalovacích motorů. Po smísení s vodou je připravena k použití jako nezamrzající chladící a teplonosné medium s mrazovou dostupností až -70°C. Nejnověji předepsaná chladicí kapalina tak reaguje spíše na nový, revoluční způsob výroby chladičů pomocí tavných lepidel. Ohřevem dojde k tání Al-Si vrstvy a. Právě přehřátí motoru a jeho ochrana proti korozi je důvodem, proč její správný výběr, pravidelné doplňování a kontrolu není radno podceňovat.


Zdar všichni, píšu to sem, ale může poradit každý, kdo o tom něco ví. Problém je ten, že v nádržce pro chladící kapalinu mám už dost pod ryskou. Jedná se o speciální koncentrovanou chladící kapalinu na bázi monoetylenglykolu s antikorozními přísadami.

Celoročně chrání chladící systém motorového vozidla proti působení mrazu, přehřátí i před korozí. Vysokovýkonná chladící kapalina pro vodní chlazení v UV blue nebo green provedení. High performance coolant improves heat transfer and heat dissipation It provides crucial anti-freezing, anti-rust, an. Vyzkoušejte jednu z našich kvalitních kapalin do chladiče, které se nejčastěji dělí podle barvy - modrá, červená, modrozelená. Zabarvení nám pomáhá dobře rozlišit, kolik kapaliny v nádrži zůstalo.


REF 4je chladicí kapalina pro svářečky, chladicí systémy a pro další zařízení a přístroje. Napomáhá mazání rotačních mechanismů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky