pátek 13. září 2019

Plíseň v domě

Plíseň v domě

Poradíme, co bude fungovat. Nezáleží na tom, zda jste se přistěhovali do úplně nového bytu či bydlíte ve starém. Podívejte se, jak na plíseň v bytě. Na plíseň v bytě platí prevence.


Plíseň v domě

Ideální je vzniku plísně předcházet. Aktuální vlhkost u vás zjistíte na vlhkoměru. Plísně v domě či přímo v bytě jsou nevítaným a zákeřným návštěvníkem, a to nejen u alergiků. Základem preventivních opatření je kontrola nad prouděním vzduchu a jeho vlhkostí.


Růst plísní v domácnostech by měl být zastaven a plíseň by měla být kompletně odstraněna z důvodu lidského zdraví a kvality života. Menší plíseň zvládnete vyčistit sami. Odstranění plísní z velkých ploch už vyžaduje odborné znalosti a nějakou odbornou firmu, která se tímto zabývá. Její přítomnost totiž uvolňuje nebezpečné spory, které jsou příčinou dráždivého kašle, slzení, rýmy a dalších alergických reakcí. Plíseň v bytě či domě je vždy nezvaným hostem.


Plíseň v domě

Proto je potřeba plíseň z interiéru co nejdříve odstranit a zamezit tak jejímu dalšímu šíření. V současné době se plísně v bytech vyskytují nejčastěji v důsledku nevhodného užívání bytu (nedostatečné větrání a nedostatečné vytápění) po instalaci nových těsných oken. Nová těsná okna neumožňují výměnu vlhkého vzduchu z místnosti za méně vlhký venkovní vzduch škvírami a netěsnostmi kolem okenních rámů. Nebo si při sprchování pustíte větrák, při vaření digestoř, a musíte-li v bytě sušit prádlo, pak tam více topte či větrejte. Zdrojem vlhkosti mohou být dokonce i pokojové rostliny.


Zabraňte plísním v růstu Aby se v interiéru nezačala tvořit plíseň , je třeba uklízet a vynášet odpadkový koš. Pravděpodobnost, že se plíseň někdy objevila nebo objeví ve vaší domácnosti, je velmi vysoká. Plísním totiž vyhovuje příliš vlhké prostředí, což je téměř stoprocentně jisté v bytech či domech, kde jsou namontována plastová okna, která mají mnohem nižší prodyšnost než dřevěná, stejně jako v prostorách, kde se málo větrá či kde se suší vyprané prádlo. Dotaz: Dobrý den,bydlíme v rodinném domě postavený v r. Posledních asi 5let se nám v prvním patře na severní straně v obou místnostech objevuje mokvání a plíseň v zimních měsících.


Doposud jsme to řešili savem a teplovzdušným ventilátorem. Systém řešení problematiky plísní v domácnosti výrobky MEM Bauchemie. I když máme nový dům, s hrůzou jsem zjistila, že za nabytkem se nám pěkně rozrostla plíseň , hlavně v ložnici, za postelí, zatím od země ale roste nahoru a ještě horší je, že jsou již chyceny i matrace. Jak odstranit plíseň v. Orosená okna, plíseň na zdech a zatuchlý vzduch.


Přesně tak se projevuje nadměrná vlhkost v bytě. Problém s vlhkostí a plísněmi není jen estetický, ale ohrožuje i vaše zdraví, proto byste ho měli řešit co nejdříve. Přečtěte si, jak se zbavit vlhkosti v bytě či domě jednou. O tom, že plísně v domě mohou být nebezpečné, ví většina z nás. Málokdo si však uvědomuje, že tyto plísně mohou stát i za smrtí člověka.


Plíseň v domě

Vypovídá o tom i donedávna záhadné úmrtí dvaatřicetileté herečky Brittany Murphyové a jejího manžela scénáristy Simona Monjacka. Podle lékařů totiž za jejich smrt mohou pravděpodobně plísně, jež byly nalezeny v. Tak jako spousta lidí, taky řešíme v domě problém s plísní. V patře se nám ve třech místnostech udělaly mokré fleky na zdech a od země. Proto větrat, nejméně 3x denně, a v zimních měsících dostatečně topit, je prostě základ.


V domácnostech se nejčastěji objevují plísně cladosporium, penicillium, aspergillus a alternaria. Můžeme tam najít i plíseň stachybotrys chartarum. S tímto problémem jsem marně zápasil v panelovém domě. Nic nepomáhalo, až jeden způsob zabral.


Použil jsem k tomu silnější štětec a štětku. Stěnu jsem nechal hodin schnout. V drogerii jsem koupil modrou skalici (síran mědnatý, krystalický, technický, 5g).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky