pondělí 9. září 2019

Mateří mřížka 39x24

Celá mateří mřížka je vyrobena z jedné dřeviny, dodáváme variantu dle aktuální skladové dostupnosti). Kovová mateří mřížka vložená do dřevěného rámu. Cílem je zabránit matce vstup do nástavku kde nechceme aby kladla vajíčka.


Kategorie: Celodřevěné úly. Pro stavbu celodřevěnou 39×vkládá se mezi nástavky nebo se poklád. Včelkám tolik nepřekáží jako mateří mřížka. Mřížka mateří drátěná 37x4(náš pl.nást. 39x).


Je též vhodné nepokládat mateří mřížku přímo na rámky, ale umístit ji tak aby se pod ní mohly včely volně. Přestože mateří mřížka působí v úlu pro včely rušivě, je v mnoha případech její. Moderní nástavkové úly vynikají svými dobrými vlastnostmi, které využívají racionálně a ekonomicky myslící včelaři. Je inovační novinkou díky svému materiálu, ze kterého jsou zhotoveny stěny. Mateří mřížky - kovové.


Mřížky nejsou přirozenou součástí včelího obydlí. Slouží do jisté míry k omezení pohybu včel. Mají zabránit včelí matce v opuštění prostoru plodiště a tím zabránit zakladení medníku.


Včely na horní nosné loučce neruší, protože s mřížkou nepřijdou do styku ! Chtěl bych zde srdečně poděkovat kolegům včelařům, kteří v průběhu více let zkoušeli různě provedené mateří mřížky a byli k dispozici. Rám je čepovaný a pro dlouhou životnost je použité jasanové dřevo. Použitím mateří mřížky v rámu, vznikne mezi mřížkou a spodními loučkami mezera.


Která nedovolí mačkání včel o mřížku, při manipulaci s medníkem. Kovové mateří mřížky (nebo také královské mřížky), které se používají pro oddělení plodiště od medníků, tedy pro rozdělení prostoru, kam matka a trubci mohou a kam se již nemají dostat. Otvory jsou tak velké, aby se jimi dostaly pouze dělnice. Mřížky jsou drátěné a vyrobené v mnoha profilech.


Můžete si koupit například 42xcm. Kvalitní drátěná mateří mřížka je určena do úlů rámkové míry 39xcm. Nabízím kovové mateří mřížky pro úly Langstroth uchycené ve dřevěném rámečku z borového dřeva. Obvod rámečku 42×cm.


Rám je slepený a spojený kvalitními kovovými sponami, které se používají při rámování obrazů. L TENKOSTĚNNÝ NÁSTAVKOVÝ, r. Doplňování zásob včelstvu je řešeno stropním krmítkem s plastovou vložkou o objemu litrů. Víko úlu je plechové, v rozích letované, s polystyrenovou uteplivkou. Nejoblíbenější dno mezi včelaři celo zasíťované dno s dřevěným odnímatelným česnem.


Je vybaveno šuplíkem v zadní části dna, a také dvířky. Tohle dno má pevné nerez síto. V nabídce máme varroa dno z názvem profi kde je možnost kompletně síto vytáhnout. Tento rozměr není nikde jidne v republice k dostání.


Vyrábíme styrodurové nástavky a úly na rozměr 39xa 39x30. Plně vyhovuje nová mat. Nástavek palubkový 39xzateplení cm. Je zaoblená jako kovová,nemá chybu. Konstrukce nástavku je tvořena silným dřevěným rámem.


Na tento rám jsou pak lepeny a sponkovány palubky o síle 1m. Veškeré lepení je prováděno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky