pátek 26. dubna 2019

Krbová kamna s vodním výměníkem

Není nic lepšího, než-li předat ohřátou vodu z teplovodního výměníku krbových kamen do teplovodního oběhu. Teplovodní krbová kamna za super cenu. Proporce kamen i estetika hoření zůstávají plnohodnotně zachovány, navíc je ohříván otopný teplovodní systém domu.


U vybraných kamen s teplovodním výměníkem je použita tzv. Klapka slouží pro snadnější roztopení kamen, kdy je voda ve výměníku studená. Otevřením klapky se uvolní jednodušší cesta pro spaliny, které by jinak prostupovaly studeným výměníkem , což by mělo za následek rosení výměníku a jeho následné dehtování. Výkon v rozmezí 5-1kW, možnost napojení na externí přívod vzduchu, účinnost spalování.


Víte, že díky krbové vložce s výměníkem můžete ušetřit za teplo a ohřev vody? S výběrem krbových kamen vám ochotně poradíme. Tato krbová kamna jsou vybavena vodním výměníkem a litinovou plotnou.


Díky hořícímu ohni krbová kamna s výměníkem slouží jako pomocný nebo hlavní zdroj teplé vody do radiátorů, bojleru nebo akumulační nádrže. Topeniště má litinový rošt, komora je vyložená šamotem o tloušťce mm. Díky tomu získáte opravdu univerzální a velmi ekonomický způsob vytápění domu.


Navíc jsou vybavena účinným teplovodním výměníkem , který může přebytkovým teplem ohřívat teplou užitkovou vodu nebo vodu v otopném systému. Kamna s výměníkem lze navíc velmi jednoduše nainstalovat, případně naopak výměník odstranit a vývod zaslepit. Výrobky zařazené do kategorie Krby s výměníkem jsou specifické tím, že kombinují teplovzdušný přenos tepla s přenosem tepla vodním médiem. V důsledku toho je dosaženo rovnoměrného rozložení tepla do všech vytápěných místností.


Praktický teplovodní výměník lze napojit na teplovodní rozvod a díky tomu si můžete užívat příjemného tepla nejen v místnosti s kamny, ale také po celém Vašem domě. Pokud hledáte pro svůj dům způsob, jak jej vyhřát levně a hlavně efektivně, kamna a krby s teplovodním výměníkem jsou tou správnou volbou a skvělým řešením. Nemusíte se bát žádných stavebních úprav, ani nákupu nových radiátorů.


Krb s teplovodním výměníkem bez dalšího zatěžování vaší peněženky i obydlí může začít ihned pracovat pro vás. Výkon kamen s teplovodním výměníkem rozdělujeme na výkon „do vzduchu“ (výkon, který kamna předávají do prostoru, ve kterém jsou umístěna) a výkon „do vody“ (výkon, který zajistí teplovodní výměník a předá jej do systému topení). Přesné dimenzování výkonu kamen do vzduchu i do vody je velmi důležité. Spojení designových kamen a důmyslného rozvodu tepla do dalších místností plně nahradí tradiční způsob topení. Výměník kamen slouží k ohřevu vody a je tedy možné jej napojit na radiátory, bojlery nebo akumulační nádrže.


Technické zázemí je situováno v místnosti, chodbě, sousedící s pokojem, kde jsou kamna umístěna. Konstrukce teplovodního výměníku u krbových kamen Romotop je připravena inteligentním a vyspělým způsobem. Kamna vám potom topí nejenom sáláním a cirkulací teplého vzduchu v jedné místnosti, jako běžná kamna , ale podle typu a velikosti vám mohou vytopit vedlejší místnosti nebo dokonce celý dům přes rozvod ústředního topení a radiátory.


Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Kamna a sporáky MBS na tuhá paliva jsou určena k vytápění, vaření, pečení. Jsou konstruována na spalování palivového dřeva a hnědého uhlí. Jednoduchý a vkusný design kamen umožňuje snadnou údržbu.


Krbová kamna s vodním výměníkem

Jsou to tradiční výrobky s dlouhou životností. Při jejich koupi se ptejte nejen na výkon, ale také na emisní třídu. Nová krbová kamna nyní musí splňovat minimálně třetí emisní třídu, a pokud vám někdo nabídne kamna první a druhé emisní třídy, běžte okamžitě. Tato kamna vyrábíme ve tvaru, který můžeme na přání zákazníka změnit, rozšířit či zvýšit. Krbová kachlová kamna s vodním výměníkem typická.


Peletová krbová kamna s výměníkem pro vytápění domů, chat, srubů a roubenek Kvalitní automatická peletová kamna s výměníkem s účinnosti 9 k napojení na radiátory, zásobník, nebo výměník pro ohřev teplé užitkové vody. Fungují stejně jako kotle na pelety, ale není potřeba další místnost - kotelnu. Jsou schopny navíc ohřívat vodu, kterou pak dodává do bojleru, topení nebo akumulační nádrže.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky