úterý 18. září 2018

Jak čistit litinové hořáky

Vyzkoušejte přidat litinové mřížky do myčky ve chvíli, kdy se ji chystáte čistit. Nevím, jak mám vyčistit hořáky u této plynové desky,už jsem zkoušela snad vše -písek ,cif,drátěnku. Jsou tam pořád takové mastné.


Hořáky plynových sporáků umyjeme nejméně jednou za měsíc v horké mýdlové. Máte zanesené litinové hořáky a mřížky? Poradíme, jak je mít zase jako nové.


Zaschlou mastnotu a špínu z litiny můžete odstranit i bez namáhavého drhnutí #128247; Další fotografie v galerii. Kvalitní materiály jako je například smaltovaná litina mají výborné tepelné vlastnosti, které vám umožní uvařit či upéct výborné pokrmy. Zároveň je také výhodou, že. Vyčistit hořáky ani mřížku, na které je často nános mastné špíny, není jednoduché a už vůbec ne obyčejným prostředkem na nádobí, který je na takovýto stupeň znečištění krátký.


Ne nadarmo se říká, že čistit plynový sporák je zdaleka nejhorší. Nic vám nebrání pustit se do čištění houbičkou nebo. Hořáky sundáme ze sporáku a vložíme je do mikroténového sáčku nebo do sáčku na odpadky.


Přidáme polévkových lžic čpavku (čpavek dostaneme v každé drogerií) a sáček zavážeme na uzel. Můžeme použít i plastový sáček s uzavíratelným systémem, ale nemusí být. Postačí i obyčejný, který zavážeme na uzel. Jak čistit sklokeramickou varnou desku a odstraňovat spálený cukr.


Chcete-li čistit dlaždice z tvrzeného skla a keramiky ze zálohy, musíte mít k tomu speciální nástroje. Konvenční tuhé škrabky pro tento účel nejsou vhodné, protože mohou poškodit jemný povrch. Jděte na to škrabkou na led Nejdřív vypněte všechny hořáky , kontrolky - to je zásadní věc. Zanesená místa postříkejte univerzálním mazivem WD-ve spreji a nechte působit minut. Pak budete příjemně překvapeni, jak to jde seškrabovat umělohmotnou škrabkou na led.


Potom hořáky a všechny čištěná místa omyjte. Podívejte se na video, jak nejlépe čistit litinové nádobí. No a nakonec nám ještě u plynového sporáku zůstaly hořáky.


Sundáme je (pokud to děláme poprvé, pořádně se podíváme, jak byly nasazeny, ať potom nemusíme trávit desítky minut správným dopasováním) a vložíme do vody s rozmíchaným octem nebo silným saponátem. Podobně jako rošt i hořáky necháme odmočit hodinu. Jak rozzářit místnost bez oken, koupelnu i suterén Každému se čas od času stane, že mu při smažení vystříkne horký olej na litinovou mřížku či hořák. A vy pak místo toho, abyste po náročném vaření odpočívali, drhnete hořáky pískem, stříkáte na ně prostředek proti mastnotě, a nic.


Tímto způsobem se dá vyčistit i hliníkové nádobí, pokud ho ještě stále. Jak vyčistat lahev kypřícím práškem a jedlou sodou. Plechy na pečení je záhodno čistit ještě pokud jsou horké, a to kuchyňskou solí.


Zašpiněný plech vyčistíte také pomocí kuchyňské soli. Povrch navlhčete, na připálená místa nasypte. Plynový hořák se stojanem na vaření a grilování v zahradě nebo v přírodě.


Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Jejich výhodou je nejen luxusní vzhle ale také velmi vysoká odolnost. Jediným problémem bývá jeho údržba, která je o něco náročnější než u nerezových dřezů.


My vám ale poradíme, jak vyčistit váš granitový dřez tak, aby se opět leskl čistotou. Všechny hořáky jsou vybaveny bezpečnostní pojistkou Stop Gas proti nechtěnému úniku plynu. Ovládání varné desky Candy CHG6LX je umístěno na pravé straně pomocí otočných voličů s integrovaným elektrickým zapalováním.


Litinové bezpečnostní mřížky pomáhají udržet stabilitu nádob, které jsou uloženy na varné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky