pátek 14. září 2018

Čištění trysek plynového sporáku

Vyčištění trysek po dlouhých letech u plynového sporáku, už jsme měli malý oheň a jeden hořák nešel vůbec. Když se to dalo na sporo, tak oheň zhasl. Obdivuju lidi, co tomu rozumí.


Tuto otázku jsem pokládala v záři a dostala jsem spoustu velmi dobrých a podnětných odpovědí. Stačí, když si zadáte do modrého rámečku hořáky u sporáku, a můžete si je přečíst. Pokusit se mýt všechny části plynového sporáku houbičkou na nádobí a jarem je zcela. Na plynové sporáky a trouby dodáváme náhradní díly jako j. Potřebovala bych vědět termín opravy a cenu včetně dopravy.


Zajímalo by mě proč se na mém starším plyn. Povrch plynového sporáku čistíme normálně. V ideálním případě ho otřeme pokaždé, kdy nám něco překypí a nebo ho při vaření pokapeme. Pak většinou stačí po sundání roštu jen otřít hadříkem či houbičkou namočenou v teplé vodě s nějakým saponátem. Vyčistit hořáky ani mřížku, na které je často nános mastné špíny, není jednoduché a už vůbec ne obyčejným prostředkem na nádobí, který je na takovýto stupeň znečištění krátký.


Ne nadarmo se říká, že čistit. Pořidtě si vybraný set spotřebičů, který se skládá z vestavné trouby a varné desky, a získáte ihned u prodejce kvalitní myčku nádobí jen za katalogové ceny. Trysky - Katalog Trysky.


Snad právě kvůli horním mřížkám, ve kterých je vsazen hořák. Kromě povrchu kolem hořáků musíte zvlášť vyčistit také tuto mřížku. Vyčistit ji není lehké, bývá na ní nános mastné špíny a klasický prostředek na mytí nádobí ji.


Čištění trysek plynového sporáku

Pak budete potřebovat nejen kvalifikované techniky, ale také originální příslušenství. Univerzální trysky na Propan-Butan se dají použít nejen. Po roce a pul, nám začala na sporáku jedna plotýnka hořet méně, než bylo obvyklé. Proto jsem se pustil do čištění hořáků. Není to nic složitého, stačí nám na to křížový šroubovák.


Jen je třeba dát si pozor, abychom šroubky neponičili, časem se do tohoto čištění budeme muset pustit znovu. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Dorian Dekor Navštivte naše dekoráterské studio.


Postupy při čištění některých části spotřebiče. Sada trysek na propan butan. Výhodou plynového sporáku je u plotýnek nejen jejich rychlost, ale i dobrá.


Podstatou použití úsporných trysek se systémem OptiGas ja taková volba výkonu hořáků,. Poptáváme 1) vyčištění dvou trysek na plynovém sporáku Fagor (trysky vůbec nechytnou, předpokládáme, že jsou ucpané), 2) obstarání a výměnu spodku knoflíku teploty pečení na troubě (čísla jsou již smazaná) - viz přiložené foto. Vzhledem k tomu, že rošty jsou příliš horké, než je můžete otřít, když se na nich vaříte, nedokážete se okamžitě rozlit a potraviny se pečou, čímž se stávají těžšími a těžšími. Sporák je model Fagor ZH-245.


Hledáte spolehlivou firmu pro servis a opravy plynových spotřebičů? Vsaďte na léty prověřenou profesionalitu a férový přístup. Naše společnost se specializuje na servis plynových spotřebičů (především značek Mora, Gamat a Karma) a nabízí také instalatérské služby.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky