úterý 20. června 2017

Výměna radiátoru v panelovém domě

Jestliže rozúčtováváte teplo dle podlahové plochy, tak výměna nevadí. Ještě výměnu zvažte, ale zakázat vám ji. V případě pouhé výměny starého za nový je výběr radiátoru jednoduchý. Potřebujete znát rozměry a následně počet žeber radiátoru , který bude nahrazen. Ale já přece netvrdím že PRÁVNĚ je elektrika a voda v bytě společnou částí domu.


Ale TECHNICKY samozřejmě ano. Především u elektriky to možné klidně je. To je vše co jsem chtěl říct, nic.


I když si můžete přečíst v některých článcích, že výměna radiátoru je opravdu snadná, svěřte ji odborné firmě. Ta vám také navrhne správnou velikost, výkon a regulační ventil tak, aby odpovídal požadavkům nastavení otopné soustavy. Inu, pravdy na tom mnoho není. Pokud vyměnít stávající topná tělesa za jiná, se stejným výkonem a podobnými hydraulickými parametry (což je velmi pravděpodobné), pak není potřeba nic měřit, ani jinak přenastavovat.


Přestože je byt v osobním vlastnictví, bytové družstvo po mě požaduje dodat projekt tepelných ztrát. Je toto povinnost, nebo jde jen o zvůli BD ? Podle mě by jen stačilo použít nové radiátory se stejným výklonem jako stávající. Ve všech místnostech jsou trubky pro přívod a zpátečku vedeny ze strany (viz. fotky) a asi bychom toto nechtěli měnit (byt je nyní v rekonstrukci a příp. štukování apod. si zajistíme).


Nenašel by se zde někdo, kdo by mi mohl konkrétně poradit jak s výběrem aby mi pasoval, tak s montáží, co je potřeba? Konkrétní info o mém stávajícím železném radiátoru poté rád zašlu. Ocelové potrubí bylo upraveno autogenem, vyřezány nové závity a krátké potrubí bylo prodlouženo měděným.


Zadání Dobrý den, poptávám touto cestou výměnu 3ks tradičních článkových radiátorů v panelovém domě v Praze za moderní. Týká se to panelákových radiátorů. Jedná se o výměnu původních článkových radiátorů za nové, deskové. Já si myslím, že v panelácích nikdy nebylo nějaké hydraulické. Majitel bydlící v panelovém domě na okraji Písku chtěl vyměnit topná litinová tělesa.


Součástí rekonstrukce obývacího pokoje a pracovny byla změna dispozice původních rozvodů tak, aby se deskové radiátory posadily těsně nad podlahu, a tím se zvětšil prostor pod oknem, který majitel plánoval využít. Bydlíme v posledním (7.) patře cca let starého paneláku a tak máme tu příjemnou povinnost odvzdušňovat topení. O to by nešlo, dělám to pravidelně při začátku topné sezony a pak vždy, kdy se mi zdá, že těleso je částečně vlažné. V rodinném domku to nemusí být problém, ale pokud bydlíte ve starším panelovém domě , museli byste uzavřít topný okruh pro celý dům nebo vchod.


Výměna topení v paneláku - Písek. V rodinném domku to nemusí být problém, ale pokud bydlíte ve starším panelovém domě , museli. Opravy a výměna radiátorů se většinou dělají mimo sezonu, ale jsou situace, kdy je potřeba zasáhnout i během zimy. V současnosti nejčastěji používanému zaklínadlu, totiž „optimální poměr nákladů a úspor“, beze zbytku vyhovuje výměna starých radiátorů za nové od společnosti Korado - Radik Klasik R 1. Hrdlovské ulici zaměstnal v sobotu dopoledne hned sedm hasičských jednotek.


Z balkónu hořícího bytu has. CHCETE ZÍSKAT KONTAKTY NA NOVÉ ZAKÁZKY? NASTAVTE SI JEDNODUŠE NAŠÍ SLUŽBU A MY VÁM JE BUDEME POSÍLAT ROVNOU DO EMAILU!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky