pondělí 26. června 2017

Deskový výměník výpočet

Online výpočet výměníku tepla pro vytápění. Vložíte-li projektovaný výkon a teploty do formuláře, program orientačně spočítá potřebný počet desek pro zvolený model výměníku tepla. Výstupem jsou i průtoky a tlakové ztráty.


Deskový výměník výpočet

Deskový výměník tepla typ B. Flexibilita zařízení typu B má vynikající volbu pro mnoho aplikací. Snadno se instaluje a to jej činí univerzálním pro mnoho aplikací typu voda-voda: vytápění (bytové jednotky), pro malé ohřívače (voda-voda), chladiče, solární kolektory, ap. Je stavěn na vysoké tlaky a asymetrická varianta B8LAS (B8LASH) je vhodná jako deskový výměník pro tepelná.


Desky mají ve svém profilu vylisovány. Výpočet výměníků tepla pracujících v ustáleném stavu. Stručná charakteristika problematiky úkolu: 1. Prostudovat základní dostupnou literaturu o výpočtových postupech pro trubkové a deskové výměníky. Je vhodný pro agresivní média. Title: Provedení, principy činnosti a základy výpočtu pro výměníky tepla, chladiče, odparky, sušárny, pece, ohmický a mikrovlnný ohřev.


Pro vytápění a chlazení. Osvědčený výpočtový program CAIRO společnosti Secespol pro návrh deskových a trubkových výměníků tepla má novou verzi 3. Ve článku chceme upozornit zejména na změny ve výpočetním programu oproti předchozím verzím. Vzhledem k tomu, že určitou část roku není většinou vhodné provozovat ZZT (například v letním období, kdy je teplota venkovního vzduchu nižší než požadovaná teplota v interiéru), osazují se. Jednotlivé výměníky nemají svůj výkon v kW.


Výkon se vždy počítá pro daný projekt: závisí na použitých teplotách a médiích. Více se můžete dozvědět v článku o výkonu. Tento online program je předkládán jako jednoduchý výpočet výměníku tepla pro vytápění. Potřebujete-li deskový výměník tepla pro ohřev TUV, UT, solární systém, chladírenský okruh, ohřev bazénu nebo jinou aplikaci, prosím kontaktujte nás. Vaše zadání prokonzultujeme, výměník napočítáme, nabídneme a bez prodlení dodáme.


Konstrukční řešení ovšem může být provedeno i jiným způsobem a výměník může být také souproudý, nebo protiproudý. Mezi rekuperační výměníky zpětného získávání tepla lze také zařadit odlišné. Ohřev vody, předávací stanice, chladiče, průmysl, potravinářství, tepelná čerpadla ad.


Výměníky tepla jsou dle potřeby z různých materiálů desek. Rekuperační jednotky s deskovým výměníkem. Tepelný výpočet výměníků tepla metodou LMTD.


Rekuperační zařízení, která slouží všude tam, kde přirozené větrání není schopno zajistit vhodné prostředí pro pobyt lidí. Pájené i montované deskové výměníky tepla pro všechna média v průmyslu. Pružnost - deskový výměník tepla je tvořen konstrukcí, obsahující několik teplosměnných desek. Může být snadno rozšířen pro zvýšení kapacity, nebo otevřen za účelem čištění. Tento bod se týká pouze rozebiratelných vým.


Napojení do přívodu SV přes zpětnou klapku a za pojišťovák je tradičním řešením. Právě proto se zapojení cirkulace do třetinové výšky zásobní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky