pátek 30. června 2017

Výkon solárního panelu

Zvýšit výkon solárního panelu můžete pomocí odrazné desky, kterou nasměrujete víc slunečních paprsků na panel. Někdy je každý watt dobrý. Wp = watt peak (špičkový výkon solárního panelu za ideálních podmínek) Wr = watt real (reálný výkon solárního panelu za běžných podmínek) Článek byl připraven ve spolupráci se společností i4wifi a. R prodává cenově dostupné solární panely. Umístění panelu „na stojáka“ nebo „na ležáka“ nemá na šikmých střechách žádný vliv na jeho funkci nebo výkon. Na rovných střechách, kde se panely umisťují v řadách s přizvednutím je výhodnější horizontální pozice (na ležáka), protože FV panely pak vytvářejí nižší překážku pro vítr.


Výkon solárního panelu

Zatímco dříve se tato hodnota u většiny panelů pohybovala okolo 2Wp, dnes už běžně seženete fotovoltaické panely o výkonu 2– 2Wp. Výkon ovlivňuje zeměpisná poloha, azimut, úhel, roční období (výška slunce nad obzorem) a aktuální intenzita slunečního svitu, obsah vodní páry ve vzduchu, mraky, zašpinění panelů, v případě instalace na rovnou střechu i překrytí stříšek. Jaký typ a velikost solárního systému je pro vaše potřeby nejvhodnější? Je realizace u vás technicky možná a pokud ano, jakým způsobem?


Kolik bude solární systém stát a jakou bude mít návratnost? Jak můžete získat dotaci z programu Nová zelená úsporám? Kdo vám solární panely namontuje a kdy? Požadované výstupní stejnosměrné nebo i střídavé napětí solárního panelu či malé solární elektrárny se dosahuje polovodičovými DC-DC měniči nebo DC-AC střídači.


Výkon solárního panelu

Ty převádí stejnosměrné napětí na jiné stejnosměrné (např. na V akumulátorové baterie), resp. Výnos energie v závislosti na sklonu a orientaci FV panelu. To však platí pouze v případě, že v okolí se nevyskytují žádné objekty, jako jsou například budovy, kopce nebo stromy, které by mohly na panely vrhat stín. Bez ohledu na výkon byly na první pohled značné rozdíly v provedení a materiálech jednotlivých panelů.


Panely SolarVenti SVa panel RMS CLASSIC mají na svém čele polykarbonát, což se u panelu RMS projevilo viditelnou deformací (polykarbonát se po ohřátí sluncem vyboulil), ostatní testované panely krylo kalené sklo. K zachytávání slunečního záření dochází v absorpční vrstvě solárního kolektoru, která musí být povrchově upravena tak, aby bylo co nejvíce paprsků pohlcených a jen minimum se odrazilo zpět do okolí. Musí tedy vykazovat co největší absorpční schopnost (pohltivost) slunečního záření a má mít zároveň co. To zamená, že deskový solární panel o ploše 2. Výkon solárního panelu se počítá z absorpční plochy. Již takové kolektory nám poskytují plochu okolo 3. Vhodné na karavan, který tak díky panelu může být vaším druhým domovem, stejně tak na chatu.


Výkon solárního panelu

Díky špičkovému regulátoru uvidíte všechny údaje na lcd obrazovce. Odběr v, ampérech, výkon solárního panelu , teplotu baterie, její kapacitu i napětí. Rozměry ve složeném stavu jsou 2× 1× cm. Krystalické buňky efektivně přeměňují energii ze slunce v tu elektrickou. Výkon této sady je již solidní, wattů, to už je pro běžný karavan celkem dostačující, pokud má na začátku plně nabitou baterii.


Velikost panelu je 1x centimetrů, a jeho hmotnost 9. Samotný panel je poměrně silný a odolný, a upevnění pomocí šroubů je lepší než lepení. Přitom cena deset a půl tisíce není tak hrozná. Nastavování polohy solárního panelu bez mikrokontroléru Napsal Michal Černý, 6. Aby měl malý solární panel optimální výkon , je potřeba nastavit ho v horizontální i vertikální rovině kolmo na dopadající sluneční paprsky.


Výkon solárního panelu

Studie ukázaly, že nižší provozní teplota je nápomocná ke zvýšení výkonu panelu. Pokud je okolní teplota ℃, je teplota modulu poloviční buňky o ℃ nižší než teplota standardní. Naměřená data ukazují, že výtěžek na watt vzrostl o výkon modulu se může zvýšit o dalších cca 5-W. Nové články by měly být levnější než současné křemíkové.


Protein Structure Initiative, PSI) vyjde na dolar.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky