středa 14. června 2017

Sluneční kolektor účinnost

Mezi hlavní typy solární kolektorů patří teplovzdušné, kapalinové a fotovoltaické. Optická účinnost slunečního kolektoru bez odrazných ploch je násobkem světelné propustnosti skleněného krytu slunečního kolektoru a sluneční absorptivity absorpční vrstvy. Má-li sluneční kolektor odrazné plochy, musíme tuto optickou účinnost ještě vynásobit optickou účinností odrazné plochy. Předtím, než se budeme věnovat tématu účinnosti solárních kolektorů v létě a zimě, je zapotřebí si ujasnit, co vlastně pojem účinnost solárního kolektoru znamená. Využijte sluneční energii k ohřevu a přitápění.


Sluneční kolektor účinnost

Navrhujeme a montujeme pro Vás solární kolektory pro ohřev TUV, přitápění a ohřev bazénů pro rodinné, průmyslové a veřejné budovy. Solární systémy dodáváme na klíč, včetně vyřízení žádosti o dotaci. I proto se obecně doporučuje ploché kolektory využívat především k přípravě teplé vody, zatímco vakuové, které jsou méně.


Sluneční energie je zadarmo. Plochý sluneční kolektor , slouží na přeměnu sluneční energie na tepelnou. Kolektor je určen k ohřevu TUV, na podporu ústředního topení nebo na ohřev vody v bazénech. Ploché kolektory jsou vzhledem ke své jednoduché konstrukci levnější než trubicové vakuové kolektory, ale jejich účinnost je oproti trubicovým kolektorům nižší, zejména při nízkých venkovních teplotách a snížené intenzitě slunečního záření.


Sluneční kolektor účinnost

Dodáváme a realizujeme solární systémy, fotovoltaické a fototermické elektrárny, specializujeme se na sluneční kolektory, teplovzdušné vytápění, rekuperaci a solární chlazení, zajišťujeme poradenství v oblasti projektování, dodávky a montáže solárních systémů pro ohřev TUV, bazénů a přitápění pro rodinné, nízkoenergetické domy, dodávky a montáž. Nejčastěji jste hledali : fotovoltaika tepelná čerpadla cena solární kolektory fotovoltaické panely ceník ostrovní systém podpory a dotace solární panely na výrobu elektrické energie tepelná čerpadla Mastertherm vakuové solární kolektory solární panely 12V Regulus bojler s tepleným čerpadlem zapojení solárních. Solární panely bývaly v minulosti opravdu drahé, nyní však už to určitě neplatí. I ve fotovoltaice pracujeme s. Jak pracuje sluneční kolektor.


Pamatujte, že kolektor slouží vždy k ohřevu. Klíčovou součástí každého solárního kolektoru je tzv. Tepelnou energii je možné následní využít k. Většinou jde o přeměnu na elektrickou energii, popřípadě na energii tepelnou. Cílem této úlohy je stanovit účinnost kolektoru, který přeměňuje světelnou energii na teplo. Jejich účinnost tedy není tak náchylná na nepříznivé podmínky provozu.


Sluneční kolektor účinnost

Z toho plyne ono známé a všude uváděné (i když ne vždy spravedlivé a vhodné) rozdělování: ploché kolektory na přípravu TV a bazén, vakuové i na přitápění. Oproti plochému kolektoru má ale až o vyšší účinnost , a to zejména v ranních a večerních hodinách. Díky absorbční vrstvě na bázi tinoxu a dvojité izolační vrstvě z vakua je tento kolektor schopen absorbovat i. Jeden kolektor ročně vyrobí. U běžných kvalitních kolektorů se průměrná provozní účinnost pohybuje od do např. Vzniká jadernými přeměnami v nitru Slunce.


Vzhledem k tomu, že vyčerpání zásob vodíku na Slunci je očekáváno až v řádu miliard let, označuje se tento zdroj energie jako obnovitelný. Krycí sklo chrání povrch solárních článků i před vlivy prostředí. Potrubí s teplonosným médiem je uloženo v tělese panelu a sluneční záření k němu proniká skrz kryt. Za teplonosné médium je můžete považovat vzduch. Vyrobené teplo se dále využívá k ohřívání vzduchu v uzavřeném systému.


Jistě vás také zajímá, jak vysokou účinnost tyto solární kolektory mají. Absorbéry se sol-titanovým povrchem zachycují mimořádně velké množství sluneční energie a tímto zabezpečují vysokou účinnost. Vysoce účinnou tepelnou izolaci přitom zabezpečuje vakuum v trubicích. Takto nevznikají téměř žádné tepelné ztráty mezi trubicemi a absorbérem a kolektor proto dokáže i ze slabého. Trubicový sluneční kolektor KTKv sobě kombinuje technologii trubicového a plochého kolektoru.


Pro lepší účinnost vyberte správné místo tak, aby na panely dopadalo co nejvíce slunečních paprsků. Ideální pozice montáže je na jihozápad při úhlu 15–30° od horizontu. Systém solárního ohřevu je tvořen v řadě propojenými kolektory.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky