pondělí 18. dubna 2016

Zapojení 380v na 220v

Návod jak správně zapojit průmyslovou zásuvku na 380V , dnes již průmyslovou zásuvku nebo průmyslovou vidlici na 400V (3- 415V). Průmyslové vidlice a zásuvky, obecně známé jako. Mám venku na baráku kulatou zásuvku 380V 32A ( čtyřpolovou) a chci z ní vytahnout jen 2na sekačku. Koupil jsem zástrčky 3a 220V a chci udělat redukci přes kabel cca 5m.


Zapojení 220V je jasný a na 380V bych žlutozelený dal na zemnící kolík černý vlevo a druhý černý vpavo.

In this video we see how we connect a three-phase motor ( 380V ) to a 220v home network I hope this video will serve you something. A SIRhug for all we see in the next. Videa mohou obsahovat nevhodné výrazy. Bohužel v brožuře byl pětižílový kabel (3xL fáze, 1xN nulák a 1xPE zemnící) 2xčerný fáze, 1xhnědy fáze, 1xmodrý nulák a 1xzelenožlutý. Rozvody nebudú vstavané do stien, ale vedené v lištách.


Mám skvelú príležitosť vyhnúť sa zásahu v rozvodnej skrini napojením sa na kábel vo vedľajšej miestnosti, ktorý tam zostal po starom sporaku. Kábel je napájaný 380V. Otázka znie: je možné z 380V napájania rozviesť bežné 220V zásuvky?

Tento článek slouží jako přehled (schéma zapojení ) zapojení zásuvek, zástrček a prodlužovaček na 2a 4V (dříve 2a 3V ). Většinou jde jen o pár drátů, tak se do svépomocné opravy, nebo výměny pouští i amatéři. Mám na baráku kulatou čtyřpolovou zásuvku na 380V. Potřebuji z ní vytahnout na sekačku 220V. Mám třípramennýpůlmetrový káblík s modrým ,černým a žlutozeleným vodičem.


Tento motor by šel zapojit na 230V pomocí rozběhového kondenzátoru. Při zapojení na 230V musí být tento motor zapojen do trojúhelníku. Ale o něco klesne výkon, cca na -. Záleží na tom, co bude motor pohánět, u některých věcí by to mohlo vadit. Jak zapojit zásuvku a zástrčku pro 400V ( 380V )? A a udělat z něj nový okruh mám na mysli zapojení vodičů 3×5mm na nový jistič,děkuji všem za odpovědi,nashledanou Petráš.


Peťan: Ve vašem případě rozhodně doporučuji oslovit elektrikáře! Dobry den potreboval bych poradit mam doma sici stroj pohaneny servomotorem s magnetickou spojkou a muj problem spociva v tom ze nemam v byte napeti 380V ale jen 220V slo by provezt zapojeni na 220V ? Chtěl bych se zeptat kdo se vyzná v elektrice a zapojení , zdali se dá udělat z přívodu 380V na zapojení třeba pily zapojení na pouhých 220V třeba na vrtačku. Prostě a jednoduše zdali je to vůbec možné, nejsem elektrikář tak se pouze ptám abych byl trochu v obraze?


Chtěl bych poradit, jakým způsobem zapojit míchačku(jaký koliv motor 3F) která je určená na 380V na 220V. Zjistil jsem, že to jde pomocí nějakého kondenzátoru.

Může někdo přiblížit čím je to možné zapojit, schéma a přibližnou cenu předělávky. Dá se předpokládat, že jednotlivé plotýnky jsou na 220V. Pak připojením na 380V dojde pouze k rozdělení plotýnek na jednotlivé fáze a tím pádem i ke snížení odběru jednotlivých fází.


Když je připojíte pouze na jednu fázi, tak jí dost zatížíte a pak bude záležet na jističi, který ji jistí. Motor 380V zapojení na 220V - kondenzátor - poradna, odpovědi na dotaz Na této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Motor 380V zapojení na 220V - kondenzátor. Dále zde naleznete další zajímavá související témata. Prostě na dvě svorky zapojit 220V a třetí připojit přes kondenzátor. Uvědomil jsem si, že žiji v nějakých představách a vůbec nevím, zda jsou správné.


Podle mě je také možné použít prodlužovací šňůru, která by byla čtyřžilová, na jednom konci by byla pětikolíková vidlice (kontakt N nezapojen), na druhém konci čtypólová zásuvka, tedy to, o co vám asi jde. Nemyslím si, že by toto zapojení nějakým způsobem snižovalo bezpečnost. Takovouto šňůru ovšem můžete.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky