úterý 12. dubna 2016

Kardio zona tep

Pohybová aktivita, bez které tuky zkrátka nezmizí! Na jednom z našich aerobních přístrojů můžete zrychlit svůj metabolismus a přimět tělo, aby po krátké chvíli začalo spalovat tuky! Výborný doplněk ke cvičení na Power Platu a Vacu Shapu. Kardio zóna je základem moderního fitness centra. Tato zóna je určena těm, kteří chtějí zahřát organismus před tréninkem, tak i pro ty, kteří chtějí stroje využít pro samostatný aerobní trénink.


Stroje v cardio zóně jsou základem každého moderního fitness centra. Patří mezi nejvyhledávanějším a nejoblíbenějším prvkem cvičence. Hlavním cílem v dnešní době a to jak u žen, tak u mužů je dosažení štíhlé linie nebo fyzické kondice. Klidovou tepovou frekvenci zjistíme ráno, po klidném probuzení.


Ideální je, ihned po probuzení, ještě než vstaneme z postele. Počítejte tep po dobu sekund a zjištěný údaj vynásobte čtyřmi. Cardio cvičení Samozřejmostí našeho fitness centra je kardio zóna. Kardio cvičení je klasické vytrvalostní cvičení.


Díky kardio cvičení se nám aktivuje oběhový systém, což má blahodárné účinky na hladinu cholesterolu a krevní tlak. Přece jen pokud chodíme do posiloven, většina přístrojů v kardio zóně nám poskytne možnost si tep hlídat přímo na stroji uchopením čidel. Důležité je uvědomit si, že při různé intenzitě zátěže při pohybových aktivitách, tělo vyžaduje různé energetické krytí. Tepová frekvence je jedním z nejdůležitějších ukazatelů při pohybové aktivitě.


Neváhejte a přijďte si zkusit zacvičit k nám! Posilovna je plně vybavena pro cvičení a komplexní trénink. K dispozici zde máte kardio zónu s běžeckými pásy, spinnery a dalšími stroji pro správné rozhýbání a zahřátí před cvičením. Loni v září jsem si pořídila přístroj na měření tepu a na čas se stala jeho otrokyní.


Měřila jsem si tep vsedě, vestoje, při chůzi, při jídle, při cvičení. Pokud nevlastníte měřič tepové frekvence, musíte si tep změřit ručně. Přiložte poslední články ukazováčku a prsteníčku na spodní palcovou část zápěstí druhé ruky.


Pokud vše děláte správně, měli byste ucítit tepání krve. Počet tepů stačí měřit po dobu vteřin. Naučte se při cvičení pracovat se svou tepovou frekvencí a zlepšete své výsledky.


Podobným príkladom veľkej snahy sú práve krátke intenzívne jazdy na kardio strojoch vo fitku. Mnohí sú prekvapení, že neschudnú, naopak priberú na váhe. Narastú im stehná na objeme, a svaly ako vieme majú oveľa vyššiu mernú hmotnosť ako tuky. Nejenže máte svůj tep pod kontrolou, navíc máte všechny záznamy Vaší aktivity uložené v jednom systému, což Vám také poskytuje dostatečné údaje k měření a analýze Vašich výsledků. Sporttester využijete také v případě, že potřebujete zvyšovat svoji výkonnost například pomocí sprintů či rychlého běhu.


Keď si človek dokáže naplánovať efektívne cvičenie, môže ušetriť čas strávený napr. Na dosiahnutie uspokojivých výsledkov nepotrebujeme až tak veľa času, ako by sme si boli mysleli. Pokud nejste ve formě a trápí vás nadváha, bude pro vás zpočátku mnohem lepší rychlá chůze nebo indiánský běh, kdy běh střídají fáze odpočinku v podobě chůze.


U trénovaných sportovců ale klidová tepová frekvence postupně klesá, a to až k hodnotám – tepů za minutu. Svoji klidovou tepovou frekvenci nejpřesněji zjistíte tak, že hned ráno po probuzení si změříte tep (ještě před tím než vstanete z postele). Podle klidové TF můžeme tedy i hodnotit naši trénovanost, příp.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky