středa 13. dubna 2016

Jak vybrat luk

Jak vybrat luk

Tento článek bude začínat tak trochu zlehka. To znamená, že se zaměříme nejprve na tu nejzákladnější věc, kterou je volba luku pro leváky a pro praváky. Dělení, na které spousta lidí při nákupu zapomíná, přitom je jedna z nejdůležitějších. Pak přijde na řadu seznámení s jednotlivými typy luků. Náš kolega z Francie Vám poradí, jak správně vybrat luk.


Jak vybrat luk

Ukáže Vám jaké druhy luků jsou k dispozici. V prvé řadě je důležité si uvědomit, na co luk chceme. Zda na sportovní, rekreační střelbu či lov. Výběr samotného luku je velmi důležitý, nenechte se ovlivnit cenou ani vzhledem. Důležité jsou vaše fyzické parametry a parametry luku, zejména délka natažení a jeho velikost.


Při pořízení nevhodného. Síla luku, je vlastně odpor, kterým se luk brání natažení. Pro úplnost připomínáme, že veškerá energie je uložena v ohýbání luku , nikoliv v prodlužování tětivy (ta se téměř neprotahuje, není jako guma) a není tedy možné výměnou tětivy sílu luku měnit.


Podle toho si určíte jak dlouhý, nebo silný luk koupíte. Platí, že čím větší osoba tím delší luk. Délka luku se udává v palcích (1“=54cm).


Další věc, kterou je třeba určit, je síla luku. Sílu udáváme v librách (1lbs=cca5kg). V této sekci Vám dáváme jednoduché doporučení, jak si správně vybrat luk a jeho příslušenství. I odporovou sílu tětivy si můžete odzkoušet přímou u prodejce, tak neváhejte. Mohlo by se snadno stát, že byste zakoupili zcela nevhodný luk , pro který nemáte dostatečnou sílu.


Obecně tedy platí, že začátečník by neměl mít luk silnější jak liber, pro dámy je vhodný luk do liber, pro děti cca – liber. Zde uvádíme jednoduchý návod pro výběr vhodného luku, aneb jak vybrat první luk. Vycházíme z toho, že máte zájem o sportovní lukostřelbu reflexním lukem.


Jste pravák nebo levák? Jestliže jste pravák, držíte luk v levé ruce a tětivu natahujete pravou. V tom případě vybavení, které. Jak vyrobit luk a šípy. Jeden z nejstarších nástrojů lidstva byl kdysi oblíbenou zbraní bojovníků od severoamerických plání po Střední východ i nejvzdálenější kouty Afriky.


Jak vybrat luk

Ačkoliv se z moderního arzenálu již poněkud vytratil, i ten nejjedn. Jaký typ luku si vybrat ? Předem musíme mít jasno, jestli chceme střílet z dlouhého,reflexního, dětského nebo jezdeckého luku a znát jejich rozdílné vlastnosti. Pro popis jednotlivých typů s. Vybrat ten správný luk pr ozačátečníky může být větší oříšek, než se zdá.


Pokud s lukostřelbou začínáte, nebo teprve chcete začít, určitě se vám budou hodit praktické tipy, jak vybrat ten nejlepší první luk. Tak se pohodlně usaďte, jdeme na to! Profesionalita či zábava.


Rozhodněte se, jaký typ luku hledáte tj. Některé luky jsou delší a lehčí, jiné mají pomůcky pro zaměřování. Jaké luky a šípy tedy zvolit, aby vám to sedělo a střelba byla co nejpohodlnější?


Začínáte s lukostřelbou? Vybírat luk není snadná věc. Pokud chce někdo střílet s tradičním lukem, pak má ,,uvnitř“ svou představu, jak by chtěl vypadat a jak by se chtěl cítit.


Přesto může být rozhodování těžké. Tento návod jsme sepsali právě pro Vás, pro lidi, kteří chtějí. Máte doma malého nadšence do lukostřelby a chcete mu udělat radost a pořídit mu kvalitní dětský luk , se kterým se může vydat po šlépějích Robina Hooda? Ukážeme vám, jak vybrat ten nejlepší luk pro děti.


A dojde i na tipy na konkrétní produkty. I když se to nezdá, 70lbs luk je opravdová potvora, jejiž opakované napínání opravdu není jednoduché. To, že jste chlap jak hora, ještě neznamená, že je to luk pro vás. Máte jen větší šanci, než váš malý soused. Navíc budete potřebovat svaly, o kterých.


Luk slouží k rekreační a sportovní střelbě. Podle věku, výšky a tělesné zdatnosti střelce si vybíráme luk.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky