pátek 22. dubna 2016

Odpařování vody z bazénu

Odpařování vody z bazénu

Odpařování vody z bazénu. Voda k tomu, aby se mohla odpařit, spotřebuje obrovské množství energie. Tuto energii získává z tepla, které je v ní nashromážděné a které do ní dodáváte ohřevem. K tomu se musí připočítat voda, která steče z plavců na podlahu, kde se její část odpaří.


Odpařování vody z bazénu

Množství odpařené vody závisí na spádu podlahy, její povrchové teplotě a případně na setření vody. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. A co všechno na to může mít vliv. Snížení nákladů na bazénovou chemii - snižuje odpařování vody a chemických přípravků.


Bezpečnost dětí a zvířat - možnost plného uzavření. Rychlost odpařování závisí na ploše bazénu , teplotě a relativní vlhkosti vzduchu a větru. Bublinková fólie může být rovněž nazývána solární plachtou, jelikož zajišťuje také ohřev vody.


Odpařování vody z bazénu

Našel jsem jiný vzorec, je tam i kalkulačka na výpočet. Nebo nalijte do kýblu vodu, spočítejte obsah a průměr, udělejte fixou čárku a položte ho vedle bazénu. Snad bude te spokojený. Po nějaké době spočťete.


Tekutá plachta působí jako neviditelná ochrana bazénu. Je netoxická a biologicky odbouratelná. Nyní v těchto vedrech hojně využívaný dětmi, přes den odkrytý. Ze začátku sezóny byl dení úbytek max. Plocha bazénu je 20m, hloubka m. Nejlepším způsobem, jak rychlost odpařování snížit na minimum, je zastřešení bazénu nebo jeho zakrývání plachtou v době, kdy jej nevyužíváte.


Během tohoto času se vyplatí také vypínat chrliče vody a další příslušenství, které zvyšuje plochu hladiny, ze které se voda z bazénu odpařuje. Pokud nezabráníte odpařování vody , náklady na ohřev bazénu. Při nízké vlhkosti v bazénu je odpařování rychlejší.


Teplota vody v nádrži závisí na vlhkosti vzduchu. Vlhkost vzduchu v bazénu souvisí s lidským komfortem, stejně jako s teplotou vody v bazénu. Ahojky, tak takový odpar vody nebude jen tak.


Odpařování vody z bazénu

Tipla bych že máte dírku v té vnitřní folii a tu dírku nemáš šanci najít. Máte bazén přikrytý, třeba solární plachtou? Ta hodně pomáhá při odpařování vody a šetří i bazénovou chemii. Zkus mrknout do okolí bazénu , jestli někde nemáte mokro.


Je důležité si uvědomit, že při odpařování vody z bazénu se voda stává tvrdší. Doufám,že nemám v bazénu nějakou netěsnost,proto prosím o příspěvky kdo má zastřešení nebo zkušenosti,jaké úbytky jsou u Vás. Teplo se neztrácí jen obyčejným předáváním tepla (chladnutí vody v bazénu ), ale také odparem. Voda pro svoje odpaření spotřebovává velké množství energie, které odebírá ze vzduchu, ale také z vody v bazénu. Unsubscribe from Physics in Pictures?


Pro bazén je optimální udržovat tvrdost vody maximálně na hodnotě středně tvrdá. Při odpařování vody z bazénu , zůstává ve vodě více minerálů a tak se voda stává ještě tvrdší. Tvrdá voda má schopnost po čase zcela ucpat armatury. Konstrukce krytu na bazén.


Posuvná terasa nad bazén je na rozdíl od skleníkové kopule nenáročná na údržbu, je čistá, bez usazenin a stop z dešťové vody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky