pondělí 18. dubna 2016

Odvod kondenzátu z digestoře

Sběrač kondenzátu Haco je vhodný pro použití v odvětrávacím systému, kde je velký rozdíl teplot a dochází k tvorbě kondenzátu. Nejčastějším případem je odvod výparů z kuchyňské digestoře , kdy ventilační potrubí vede skrz střechu. Jak řešit odvod kondenzátu ? V některých případech se může stát, že při odvodu páry při práci digestoře v odtahovém režimu v odtahovém potrubí vzniká kondenzát (kondenzát je sražená vodní pára – tedy voda).


Nejčastěji kondenzát vzniká při odvodu výparů z kuchyňských digestoří, kdy ventilační potrubí vede skrz střechu.

Já bych použil (jsem také projektant) pro odvod kondenzátu PVC. Jak vést odtah od digestoře ? Kondenzace vody v odvětrávacím potrubí z koupelny posts 3. Problém s kapáním vody z digestoře posts 7. Otvor ve zdi nebyl přesně na vývodem digestoře , ale poradili jsme si. K náústku digestoře jsme připevnili výpusť kondenzátu.


Kdyby v potrubí zkondenzovala pára, zachytí se v jímce a nepoškodí digestoř ani skříňku. Vše jsme pokryli samolepící kaučukovou izolací IZO-VENT v tloušťce 12mm.

Z výše uvedeného je zřejmé, že odvádění kondenzátu z kondenzačního kotle přes nádržkový splachovač nelze doporučit. A pokud už by někdo toto řešení zvolil, tak investice do nutné ochranné jednotky pravděpodobně přesáhne cenu prací při úpravě vnitřní kanalizace a stěny toalety pro běžně doporučované řešení. Z důvodu hlučnosti a výkonu digestoře je nutné digestoř montovat co nejblíže vstupu do odtahového komína nebo co nejblíže zdi, přes kterou je odtah vyveden ven. Pokud bude odtah digestoře (odtahové potrubí) delší než m, je lepší provozovat digestoř v recirkulačním režimu.


Kukam ze mas Sentinel Kinetic, cez vikend som doma na takom cistil vymennik Ak spravne vidim, privod aj odvod odpadneho vzduchu mas cca 5m od seba, dokonca na jednej stene. To nieje dobre Ten privod vzduchu ti nasava odpadny vzduch Z prveho obrazku by sa zdalo ze mas odsavanie vzduchu na strechu, ale nieje to zrejme podla foto, tak by to bolo lepsie. IPA), na ktorý bude postavený komín.


Ako máme vyriešiť odvod kondenzátu. Máme komín Schiedel - dvojkomín so spodnou časťou, tzv. Spodok tejto spodnej casti supravy je uzavretý.


U každé digestoře jsou tyto údaje uvedeny. Jak Váš stavař řeší odvod kondenzátu z vodorovné trubky? Máte napojeno na odvod do kanalizace nebo nechává odkapávat ven? Prosím o radu, jak řešit odtah z ostrůvkové digestoře. Mám varianty: 1) odvod přímo nahoru skrz spirollový strop, ve 2. NP by trubka procházela svisle podél příčky v pokoji (schoval bych do SDK kastlíku) a skrz zateplený strop přímo na střechu.


Kde koupit a jak sestavit odtahové potrubí digestoře.

Při výběru ODSAVAČE PAR budete jistě hledat model, který je tichý a výkonný. Odsavač je však pouze jednou částí systému, který bude sloužit k odvedení nežádoucích par z Vaší kuchyně. Vracení kondenzátu zpět na kotelnu maximalizuje užití tepelné energie. Odvod kondenzátu a vzduchu z parokondenzátního systému je nezbytností.


V nezateplenej rure sa voda zrazala uz nad ventilatorom, preto sme dnes celu ruru zateplili. Zpětná klapka brání pronikání studeného vzduchu z venku do bytu a zároveň úniku teplého vzduchu z bytu do odtahové trubky - tím pádem zabrání i tvorbě kondenzátu. Měla by být na hrdle digestoře.


Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky