pondělí 25. dubna 2016

Jak pracuje tepelné čerpadlo

Jak pracuje tepelné čerpadlo

Jak pracuje tepelné čerpadlo Co je tepelné čerpadlo. Je to stroj, který odčerpává teplo z jednoho místa na druhé. Tepelné čerpadlo je základem pro klimatizace, chladničky i vytápění. Tepelná čerpadla Vaillant využívají v podstatě nevyčerpatelné zdroje ze vzduchu, země nebo vody.


Tato tepelná energie je k dispozici zcela zdarma, a tak šetř. Jednoduše, chladivo musí mít teplotu třeba -25°C a teplejším vzduchem s -20°C, ho dokážeme ohřát o několik stupňů výše. Samozřejmě že při takto nízkých teplotách již není tepelné čerpadlo tak účinné, ale princip tepelného čerpadla stále funguje a tepelné čerpadlo stále topí.


V následujícím videu vám představíme jak vlastně pracuje tepelné čerpadlo. Ukážeme jednotlivé komponenty a vysvětlíme. Jak ale získat teplo z místa, kde je zima? Ještě více to místo ochladit a tím mu teplo odebrat.


Díky tomuto principu může tepelné čerpadlo získat teplo i ze vzduchu, který má teplotu - 20°C. Získávání tepla z takto nízkých. Toto tvrzení řekneme ještě jinak. Tyto systémy jsou většinou konstruovány především jako klimatizace, která ale v zimě může pracovat obráceně, tedy jako tepelné čerpadlo. Otázka, zda dokáže dobře pracovat v zimních mrazech, je proto na místě.


Tuto energii z okolního prostředí přeměňuje na teplo vhodné k vytápění a. Tyto dva typy tepelných čerpadel se od výše uvedených liší pouze zdrojem získávání tepla. Mnoho lidí hledí na tepelné čerpadlo jako na vytápěcí zařízení, podobné plynovému kotli. Tento pohled ale není správný, protože princip fungování je úplně odlišný. Prakticky to znamená, že tepelné čerpadlo spotřebovává pro pohon kompresoru elektrickou energii.


Jak pracuje tepelné čerpadlo

Spotřeba Tepelného čerpadla? Zjednodušeně lze říci, že tepelné čerpadlo spotřebovává přibližně jednu třetinu svého výkonu ve formě elektrické energie. Zbývající dvě třetiny tvoří teplo, které je odnímáno z. Pro ty, co o tom nikdy neslyšeli, vysvětlíme jednoduše.


Ti, co to znají, to můžou přeskočit. Nového jim stejně už nic neřekneme, a protože to znají, vědí, že na tepelném čerpadle není vlastně vůbec nic záhadného a nekoukají na nikoho stylem doktora Chocholouška, který větří nového. K vytápění domu využívá teplo z okolního prostředí. Okolní prostředí může být voda, země, vzduch.


Jak pracuje tepelné čerpadlo

Každé tepelné čerpadlo potřebuje pro svůj provoz elektrickou energii. Pracuje na stejném principu jako obyčejná domácí chladnička. Výměníkem na své zadní straně hřeje a vytápí kuchyni. Princip fungování tepelného čerpadla.


Rozdíl je pouze v tom, že tepelné čerpadlo pracuje na opačném principu s mnohem větším výkonem. Odebírá teplo vodě, vzduchu nebo zemi, a pomocí radiátorů nebo podlahového vytápění. Nevíte, jak vybrat to správné tepelné čerpadlo ? Zajímá Vás, jak nenaletět firmám s nekvalitním zbožím?


Jak pracuje tepelné čerpadlo

Rady odborníků a poradna.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky