pondělí 28. srpna 2017

Svod dešťové vody do sudu

Su do kterého je voda svedena, by měl být zakryt. Tímto způsobem se zamezí vzniku vodního květu nebo nějakému jinému nechtěnému zkažení dešťové vody. U propracovanějších verzí sudů je dokonce vyrobený otvor pro okap.


Do některých sudů je možné vložit i plastové síto, jež zamezuje průniku listů či jiných. Zambellli technický poradce ukazuje krok po kroku, jak samočinný odvaděč vody odborně namontovat.

Do svodu se vmontuje speciální odbočka do sudu – do okapové roury. Dnes si ukážeme, jak správně vyřešit svod vody , pro její maximální využití. Pokud jste nenáročný uživatel stačí vám okapovou rourou svést vodu do sudu nebo jiné objemné nádoby. Doporučuji nádoby zakrývat. Zabráníte tak vzniku vodního květu, či jinému nežádoucímu zasažení dešťové vody.


Pokud chcete náročnějším uživatelem „dešťovky“ pokračujte k bodu 3. Děšťová klapka, sudovka, zachytávač vody.

Dešťová klapka - sudovka. Má výklopnou klapku, která při otevření při dešty mění tok vody mimo svodovou soustavu např. Sběrač dešťové vody Sběrač dešťové vody pracuje na principu spojených nádob. Jakmile vodní hladina dosáhne maximální výšky naplnění (přepad sudu ), odtéká voda svodovou trubkou do kanalizace.


NIAGARA odbočka do sudu nabízí možnost odvodu dešťové vody do připravené sběrné nádoby. Co je to okapový filtr (sběrač dešťové vody ) Sbírá a filtruje vodu zároveň. Okapové filtry se liší se pouze barvou, tvarem a kapacitou. Okapový filtr se nasazuje na okapový svod.


Sběrače dešťové vody slouží k odvodu vody stékající okapovým systémem většinou do připravených nádob na sběr dešťové vody. Některé jsou vybaveny hadicí, další jsou připraveny pro zamezení přetečení nádoby. V nabídce máme i speciální proti zamrznutí vody.


Naleznete u nás i běžné výklopné odvody. Odbočka do sudu pro svod průměr 1mm. Satjam Niagara odbočka do sudu nabízí možnost odvodu dešťové vody do připravené sběrné nádoby.


Cena produktu bez dopravy Dostupný do dnů.

Pokud máte již sud plný, nechcete další srážky uskladňovat nebo v zimních měsících, klapka svod bezpečně uzavře. Pracuje na principu spojených nádob, a tak pokud hladina vody v nádobě dosáhne plné výšky, přestane se plnit a voda odtéká dál okapovým svodem. Prosperplast WOODCAN sud na dešťovou vodu 265l, černá IDWO265. Uvnitř sběrače se nachází sítko, aby se do nádrže nedostaly velké nečistoty.


Filtr je samočistící, protože. Specializovaný internetový obchod s širokým výběrem okapových systémů s příslušenstvím. Spadané listí a ucpané okapy trápí asi každého.


Stále více majitelů se pro využití dešťové vody rozhoduje již ve fázi projektu. Umožňuje to vybudovat samostatný domovní rozvod užitkové vody , do něhož vodu automaticky čerpá domácí vodárna z plastových zásobníků ve sklepě, na zahradě nebo pod trávníkem. Montáž se provádí vložením do libovolné výšky okapového svodu a jejím vyklopením zamezíte odtoku do kanalizace. Pozink výklopná odbočka slouží k odvodu dešťové vody ze svodové roury do sběrné nádoby ( sudu ). Dnes je využití dešťové vody velké téma a tento komponent vám zajistí její smysluplné využití.


Lapač vody Quattro je určen pro zachytávání dešťové vody z oválných a hranatých svodů přímo do sudu či nádoby. Výklopný pozinkový odvaděč dešťové vody pro okapové svody průměru mm zachytává vodu z roury přímo do nádrže. Lapač se snadno otevře přímo do sudu pomocí výklopky, která slouží k zachytávání vody protékající svodem. Po naplnění nádoby nebo na zimu. A zoufat nemusí ani ti, kteří nemají klasický kulatý okap, ale mají jeho hranatou variantu.


I když je hranatý svod méně častý, my jsme na to mysleli - máme v nabídce i sběrač dešťové vody pro hranaté svody. Ani zimy se nemusíte obávat! Určitě nepatří do kanálu, naopak je ji třeba pečlivě zachytit, uskladnit a znovu použít. Jak si poradit s odchytem dešťové vody. K zachytávání dešťových srážek stačí odvod z okapů.


Okapovou rouru napojíme přímo na retenční nádrž nebo ji jednoduše nastavíme či přerušíme speciálním dílem s odbočkou do sudu. Nádoby pro shromažďování dešťové vody využijete zejména v době, kdy déšť nepřichází a půda je suchá. Pro pěstování je potřeba pravidelná zálivka a to Vám umožní nádoba, která zachytí měkkou dešťovou vodu.


Otevírací a zavírací odbočka dešťové vody do sudu. Klasický kulatý okapový svod o průměru 1mm. Svod 1mm pozink m.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky