úterý 22. srpna 2017

Revize elektroinstalace v bytě

Revize elektroinstalace v bytě

Pouze jednou za let se provede revize elektroinstalací ve společných prostorách. Pravidelné elektrorevize v domácnostech nejsou povinné, ale pokud chcete mít jistotu, že vaše elektroinstalace je bezpečná a funkční, není na škodu si ji nechat udělat. V případě rekonstrukce. Existuje zákon, který dává vlastníkovi povinnost provádět po letech pravidelnou revizi elektroinstalace ve svém bytě ? Byt byl cca před lety rekonstruován, celkovou rekonstrukci bytu neplánuji. Elektroinstalace v bytovém jádře byla v té době udělána nově, v. V současné době pro vás připravujeme nový web.


Revize elektroinstalace v bytě

Původní web běží na adrese revize -elektro. Roman Novotný - Revizní Technik elektro. Dobrý den, domnívám se, že revize elektroinstalace v bytě v osobním vlastnictví, umístěném v panelovém domě, je záležitostí každého jednotlivého vlastníka a tento není žádným způsobem povinen prokazovat SVJ platnou revizi.


Osoba, která provedení revize zanedbala, však bude muset - někdy zřejmě obtížně - prokazovat, že ani řádně provedená revize by selhání elektroinstalace nezabránila. Může nájemce provádět stavební úpravy bytu? Podmínkou jakýchkoli stavebních úprav v pronajatém bytě je souhlas pronajímatele. Na tom se oproti staré. Družstva SVJ musí také dodržovat příslušné intervaly revizí elektroinstalace na chodbách, ve vstupních prostorách, v garážích, sklepech a podobně.


Samozřejmě jsou rovněž nezbytné revize ve školách, rekreačních zařízeních, mateřských školách, hotelech a dalších ubytovacích či jiných zařízeních. V tomto případě se nejedná o drobnou opravu, ale náklad souvísející s běžnou údržbou bytu. Pokud není v nájemní smlouvě uvedeno jinak, je to nájemce, kdo hradí pravidelné revize kotle. Takže pokud to není jmenovitě v NS uvedeno jinak, platí nájemce ze zákona.


Co se týká bytových jednotek, tam odpovídají za revize samotní vlastníci bytů. Ve společných prostorách je ve vlastním. Uvedená cena je orientační. Přibližnou cenu Vám zdarma spočítáme z výkresu, přesnou cenu po obhlídce bytu.


Cenu ovlivňují požadavky např. NejŘemeslníka si rozhodně představuji, jako pana Duška. Tu musí realizovat jen revizní technik, který má k těmto činnostem potřebná oprávnění, a to vyhlášku č. Panelový dům zahrnuje elektroinstalace nejenom.


Pří zhotovení elektroinstalace v domě či bytě , potřebujete revizi pro kolaudaci, a také pro sebe, jako jistotu, že je vaše elektroinstalace schopná bezpečného provozu. Pokud děláte hromosvo je nutná revize hromosvodu, kterou také zajišťuji. Obecně však lze říct, že by se revize elektroinstalace v bytových domech měly provádět každých let.


Revize elektroinstalace v bytě

Pokud budete pravidelně provádět revize , můžete zavčasu odhalit nebezpečný stav elektroinstalace , a tak. Hovoříme-li o elektroinstalaci v bytech panelových domů, které byly postaveny v minulém století, hovoříme o velkém problému. Veškerá instalace v panelových domech je prakticky tvořena vodiči s hliníkovým jádrem nedostatečného průřezu a navíc v soustavě TN-C. Laicky řečeno elektroinstalace je technicky i morálně zastaralá, neodpovídá dnešním normám a. Máte v bytě staré nevyhovující rozvody, potřebujete opravu elektroinstalace bytu, provádíte rekonstrukci bytu a máte zájem o spolehlivou a bezpečnou elektroinstalaci? Jistě pro Vás najdeme řešení, provedeme rozvody bytu podle platných předpisů a vašich představ.


Samozřejmostí je i následná revize a předání dokumentace skutečného provedení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky