úterý 17. dubna 2018

Topení waw nevýhody

Topení WAW je konstruováno tak, že odsává vzduch z interiéru a ve většině případů dostatečně nedají tepelně regulovat. Nedisponují žádným termostatem. Do moderních staveb, které nepropouští moc vzduchu, s kvalitní izolací se moc nehodí. Na co si při výběru plynového topidla nezapomenout? Pokud má domácnost možnost topit plynem, má možnost vybrat si hned z několika variant plynového vytápění.


K dostání jsou například moderní wawky, různé typy plynových kotlů.

Výhody a nevýhody topení plynem. Nejprve si obecně povězme o. Lokální plynová topidla: WAW alias wawky. Staré wawky mají mnoho. Při topení wawkami se část spalin vrací do bytu.


V současné době, kdy jsou ceny plynu velmi příznivé, je tento způsob topení nejen komfortní, ale také poměrně levný. Teplotu lze pomocí topení elektřiny dobře regulovat, provoz otopného systému je snadný, čistý a tichý. Přímotopy a elektrické kotle lze pořídit levněji než kotle plynové.


Jaké jsou nevýhody topení elektřinou?

Největší nevýhodou je cena za spotřebu, která je až třikrát dražší než cena za plyn. WAW – podle které se teď téhle kategorii topidel má říkat, asi jako se vysavačům říká lux podle elektroluxů. Mezi nevýhody můžeme zařadit to, že některé vafky můžou být hlučné, navíce je topení konstruováno tak, že odsávají vzduch z interiéru. Ohřívání vody není pomocí topných těles WAW možné a kombinovat s dalšími topnými prvky ve vaší domácnosti také nelze. Eklektické podlahové topení v konstrukci podlahy zabírá úplné minimum cca mm.


Nevýhody podlahového topení - obecně. Prodleva ve spuštění systému a uvolňováním tepla v řádu hodin. Pro snížení tepelné ztráty v podlaze je nutné instalovat kvalitnější zateplení.


Některé finální krytiny nejsou vhodné pro. Cesta k úspornějšímu topení a snadnější obsluze je v tomto případě usnadněna tím, že nejznámější výrobce (Karma Český Brod) uvedl na trh modernizovanou a úspornější řadu topidel Gamat, která úspěšně navazuje na dosavadní starší typy. Kromě své dobré pověsti mají snadnější obsluhu a úspornější provoz.


Jedna z výhod infrapanelů spočívá například v minimální cirkulaci vzduchu, nedochází téměř vůbec k víření prachu a alergenů v místnosti. Mohou být vhodnou alternativou v domácnostech, v nichž žijí alergici nebo astmatici. Za nevýhodu podlahového vytápění lze považovat jeho pomalou odezvu, což znamená, že čas nahřátí vytápěcího systému a vytopení prostoru je delší než u klasického radiátorového topení.


Tato nevýhoda je však vyvážena velkou setrvačností akumulované spotřeby energie v samotné. Děkuji za názory na topení plynovými topidly. Ještě by mne zajímaly zkušenosti s tímto typem topení , jeho výhody, ale také to má jistě nevýhody.


Nevím zatím jestli zařídit topení plynovým kotlem nebo právě topidly. Jistě pořizovací cena mluví pro topidla, ale každá varianta má svá pro a proti.

Potrpíte si na komfort a zároveň chcete topit poměrně levně? Pak do užšího výběru určitě zařaďte plynový kotel nebo WAW. Ve srovnání s elektřinou je stejný objem plynu výrazně levnější. Na druhou stranu počítejte s vyšší prvotní investicí. Elektrické podlahové topení - informace, výhody, použití Podlahové topení Tepelná pohoda.


Pozitivní vlastností podlahového topení obecně je velmi dobrá tepelná pohoda, daná velkou topnou plochou s nízkou povrchovou teplotou a rovnoměrným rozložením tepla v celém vytápěném objemu. Můžete mít doma například nainstalovány kamna WAW , která však v mnoha případech nejsou příliš úsporná, případně klasický plynový kotel. Nejúčinnějším způsobem pro topení plynem jsou moderní plynové kondenzační kotle.


Dobrý den měl bych dotaz zda se dá změnit výška sopouchu původně byl kotel na tuhá paliva který má vstup do komina zhruba ve výšce 80cm od podlahy a chtěli bychom to vyměnit za krbové kamna s vymenikem ale většina z nich má výstup kolem 1m a vice. Plynová topidla MORA jsou totiž opatřena systémem automatické regulace. Tato topidla jsou určena pro vytápění jak obytných místností, tak i nebytových prostor, skladů, dílen atd.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky