úterý 10. dubna 2018

Jak vybrat kondenzacni kotel

Výběr a koupě nového kotle je značným zásahem do finančního rozpočtu. Myslete na to, že kotel budete používat mnoho let, proto ho vybírejte skutečně s rozvahou. Vložené investice do vysoce úsporných a ekonomických kotlů se vám díky ušetřené energii jistě vrátí zpět. Jak vybrat plynový kotel. Pří výběru plynového kotle je potřeba dbát na vhodnost konkrétního typu a vašich podmínek.


Může se jednat o provedení klasické, dnes již v podstatě zastaralé, nebo provedení moderní, které nese označení kondenzační plynový kotel. Tato varianta přináší podstatně vyšší účinnost a tedy. Plynové kotle pro domácnost představují ekologický a ekonomický zdroj vytápění.


Víte, že na kondenzační plynový kotel můžete získat dotace? Uvědomit byste si však měli také to, jak chcete kotel ovládat. Na co se zaměřit při výběru? Je výhodnější investovat do klasického, nízkoteplotního, nebo kondenzačního kotle?


Na to jsme se dnes zaměřili. Přečtěte si, jak vybrat ideální plynový kotel pro vaši domácnost. Důležité je, aby měl kotel dostatečný výkon.


Ten se porovnává s tepelnou ztrátou objektu, kterou najdete buď v projektové dokumentaci, nebo si budete muset zaplatit odborníka, který vám ji spočítá. K výsledku se můžete dobrat i sami na základě vzorce, který jsme popisovali v úvodu. Před tím než se rozhodnete pro konkrétní kotel je nutné si ujasnit čím chcete topit, jaký komfort vytápění si představujete, jaké máte dostupné finanční prostředky, co vám dovolí vytápěný objekt a zda máte dostatečné prostory pro skladování paliva.


Vlastní kotel je nutnost pro všechny majitele domů, ale i některých bytů. Jeho pořízení předchází složité rozhodování. Musíte si promyslet několik zásadních věcí jako je typ spalovaného paliva, výkon, typ kotle a další.


Výběr kotle není dobré podceňovat, přece jen se jedná o investici až na. Naše firma se pohybuje v oboru vytápění již více než let. Jedním z nejčastějších dotazů našich zákazníků je otázka, jak správně vybrat plynový kotel ? Svědčí o tom i fakt, že domácností topících plynem využívá právě kondenzačního kotle. Lidé si jej vybírají z řady různých důvodů.


Zmeňte způsob, jak využíváte drahý plyn a pořiďte si nejlepší kondenzační plynový kotel. Napište nám poptávku na jeden z nejlepších kondenzačních plynových kotlů. Ušetřete správným výběrem kotle tisíce korun ročně.


Přestože kotel většinou umísťujeme do technické místnosti, kde není příliš na očích, je jednou z nejdůležitějších součástí domu. Pod třetím označením najdete levný, avšak dobrý kotel. Při výběru jsme se zaměřili na důležité parametry jako je třída NOx, možnosti ohřevu vody, výkon, účinnost a další. Pro vysvětlení všech parametrů a načerpání dalších informací si můžete přečíst článek, jak vybrat kotel na plyn. Kotel bude napojen na radiátory (dostatečně nadimenzované pro nižší teplotu vody) a dále bude kotel používán pro ohřev TUV.


Dům má tepelnou ztrátu kW. Potřebuji kotel , který bude mít dostatečný výkon pro ohřev TUV, ale zároveň spodní výkonovou hranici. Ta znamená, že při spalování plynu probíhá chemická reakce. Při ní vzniká voda v podobě páry.


Ta společně s dalšími produkty hoření, zejména oxidem uhličitým, tvoří spaliny, které normálně unikají do ovzduší. Odebere tyto spaliny právě za pomoci. Na výběr máme dva typy kotl ů - stacionární a nástěnné. Kondenzace jich umí využít. Mezi renomované značky patří např.


Jaké je ale praktický provoz tohoto zařízení a jak se tento typ kotle projeví na regulaci vytápění? Máme pro vás několik praktických zkušeností. Letos v létě jsem vyměnil starý plynový kotel Viadrus za nový kondenzační kotel Geminox THRs 1-10C.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky