pondělí 23. dubna 2018

Jaký výkon krbové vložky

Jaký výkon krbové vložky

Jak si sami vypočítáte výkon ? Tyto rady berte jako orientační, nejlepší je, se o správném výkonu pro Váš dům poradit s odborníkem. Obecně platí, že výkon ve starém domě by měl být asi dvojnásobný při srovnání s novostavbou, popř. Přejete si zakoupit krbová kamna nebo krbovou vložku a nevíte, jak spočítat potřebný výkon ? Poradíme Vám jednoduchým orientačním výpočtem. Pro obecný výpočet si vystačíme s jednoduchým vzorečkem, tedy že: 1kW výkonu krbových kamen nebo krbové vložky vyhřeje cca m3. Tento vzorec platí pro starší, tepelně neizolované domy a. Kolik kilowatt je třeba v každé místnosti.


Pomocí našeho kalkulačního programu snadno sami zjistíte jaký optimální výkon by měl Váš krb či kamna mít. Výpočet probíhá po jednotlivých místnostech (možno postupně přidávat místnosti) a je tedy možné po výpočtu zvážit. Při výběru krbové vložky nerozhoduje pouze její vzhle klíčovým faktorem by měl být právě její výkon.


Pokud zvolíte krbovou vložku příliš slabou, budete mít tendenci ji přetápět, čímž může dojít k poškození. Co by byl krb bez správné vložky ? Je to ten, kdo udržuje váš domov příjemně teplý. Chcete-li do krbu integrovat vysoce kvalitní a funkční jádro, nabízí naše krbové vložky Schmid. Stavíme teplovzdušné krby, teplovodní krby a krbová kamna, přesně podle přání zákazníků.


Vybírejte krbové vložky z široké nabídky značek. Odborná instalace, servis, poradenství, příznivé ceny! Ujasněte si, jaký druh, materiál, velikost a tvar krbové vložky Vám bude nejvíce vyhovovat. S výběrem Vám rádi poradíme, neváhejte se nás v průběhu rozhodování ptát na vše, co Vás zajímá.


Menší výkon by znamenal nemožnost místnost dokonale vytopit, zatímco zbytečně velký výkon je na škodu s ohledem na kvalitu hoření. Co je dobré dále zohlednit? Máte vypočteno, jaký výkon krbové vložky budete potřebovat?


Potom zohledněte i další věci. Litinové krbové vložky dokáží vytvořit vždy tu správnou atmosféru. Vyberte si nabídky u nás na eshopu.


Rychlé doručení a pomoc s výběrem je u nás samozřejmostí. Z krbové vložky se při topení dostává do místnosti kouř. Kouř si vždy hledá nejjednodušší cestu z krbové vložky.


Pokud se kouř dostává z krbové vložky ven dvířky při otevření nebo do obestavby, většinou je na vině příliš nízký komínový tah. V tomto případě doporučujeme konzultaci s kominíkem nebo Vaší. Jde mi hlavně o to, jaký výkon by měla mýt. Dřevostavbu stavím svépomocí 1m2.


Jedná se o difuzně otevřenou stavbu ve složení z venku: Agepan (dřevovláknitá deska) 60mm, trámková konstrukce 1mm v ní foukaná celulóza, OSB EGGER mm, instalační předstěna 60mm a farmacel. Takže pokud budete hledat krbovou vložku na vytápění doporučil bych tento link: krbové vložky. Vybrali jsme Vám tam krbové vložky s výkonem o kolo kW, to si myslíme budou přesně ty, co by na Váš prostor měli stačit. Výkon se reguluje jednoduše tím, kolik tam naložíte - dvě malá polínka (nebo jeden špalek) dokážou půl hodiny pěkně plápolat, atmošku to udělá a když otevřem dveře na chodbu, moc to nepřetápí.


Jaký výkon krbové vložky

Některé krbové vložky Spartherm jsou vhodné i pro pasivní domy, které vyžadují optimální využití energie. Všechny krbové vložky mají funkci oplachování skla předehřátým vzduchem. Vytápěcí schopnost krbové vložky znamená, kolik prostoru je na základě svého výkonu schopna. Jaký výkon má mít krbová vložka? Máme 25let starý,dvougenerační řadový dům.


V přízemí domu je nevyužitá místnost s krbem, kde když zatopím, tak vyhřeju jen tu místnost a zbytek (téměř vše) jde komínem ven. To, jak bude konkrétní typ krbové vložky zvolený prostor vytápět, závisí na množství faktorů, především takových, které se týkají stavu, v jakém je celá budova. Je tedy jasné, že novostavby, u nichž se izolování řeší již při projektování, nebudou mít s. Ahoj, mam dotaz ohledně krbové vložky a jejího výkonu. Krb přizpůsobujeme na míru Vám.


Jaký výkon krbové vložky

Na osobní schůzce probereme materiál obestavby, velikost a výkon krbové vložky , akumulaci, velikost mřížek, rozvod teplého vzduchu, komín. To vše vybíráme podle vašeho vkusu,prostoru který potřebujete vytopit,podle interieru, kde bude krb stát a podle vašich finančních možností. Krbové vložky jsou levnějším řešením pro to, jak mít v bytě, či domě konečně pravý krb.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky