středa 28. února 2018

Ohřev bazénu tepelným čerpadlem

Ohřev bazénu tepelným čerpadlem má svá specifika. Kromě ztrátového výkonu bazénu je nutno znát celkovou potřebu tepla, kterou bazén spotřebuje během celého roku. Tepelnou ztrátu bazénu naši technici přičtou k celkové tepelné ztrátě budovy, přičemž je nutno dbát na to, aby tepelné čerpadlo bylo schopno dodat. Typy tepelných čerpadel na ohřev bazénové vody Bazén můžete ohřívat specializovaným bazénovým tepelným čerpadlem , nebo ohřev bazénu připojit k tepelnému čerpadlu, které se stará o vytápění celého domu.


Pokud je v domě nainstalováno tepelné čerpadlo pro vytápění, tak je možné ho využít k vytápění bazénu. Do topenářského tepelného čerpadla není možné hnát přímo bazénovou vodu. Výstupem z topenářského tepelného čerpadla je topná voda většinou 45–50°C. Oproti přímému elektrickému ohřevu vody, s tepelným čerpadlem navíc ušetříte zhruba elektrické energie.


Tepelná čerpadla jsou zařízení, která umožňují využívat přírodní energii z okolního prostředí. V případě námi testovaných tepelných čerpadel je energie získávána ze vzduchu a pomocí cyklu komprese a. Bazénářská tepelná čerpadla jsou přímo určena k vytápění bazénů. Instalují se do blízkosti bazénu.


Potřebují zdroj elektrické energie, přístup vzduchu a musí přes ně proudit bazénová voda. Je to vlastně „obrácená lednička“. K elektrické energii potřebné k. S tepelným čerpadlem , využívajícím přírodní energii z okolního prostředí, to není problém. Oproti elektrickému ohřevu tak ušetříte až elektrické energie. Jsou však uzpůsobená tak, že fungují při kladných teplotách, většinou od 5–stupňů a ideální účinnosti dosahují při teplotách nad °C.


Tepelné čerpadlo pomocí cyklu komprese a expanze teplonosné tekutiny umožňuje získávat teplo ze vzduchu v okolí bazénu. Vzduch je pomocí ventilátoru hnán skrze výparník, ve kterém odevzdává své teplo teplonosné tekutině (přitom se vzduch ochlazuje). Tepelné čerpadlo je zařízení pro ohřev bazénu , které zajistí, že vodu v něm budete mít teplou tak, jak si přejete. A to nejen v létě, ale i během jarních a podzimních měsíců! Naše tepelná čerpadla pro bazény dokážou vodu ohřát i zchladit, takže si vždy užijete teplotu přesně podle svého gusta.


Ohřev bazénu tepelným čerpadlem

Jak energii využijete, zůstává na vás. A pokud nechcete plýtvat, pořiďte si k tepelnému čerpadlu také domácí baterii a mějte přebytečnou energii uloženou na později. Ohřev teplé vody umožňuje široká škála čerpadel. Odpověď je jednoduchá – JEDNOZNAČNĚ ANO ! Na jakou teplotu vodu v bazénu ohřívat.


Teplá voda v letních dnech příliš neosvěží a navíc se v ní tvoří optimální podmínky pro výskyt teplomilných řas. Teplota vody v bazénu by neměla přesáhnout 30° C. Také některé komponenty bazénů mohou mít teplotní omezení. Proto odborníci doporučují nenastavovat na.


Ohřev bazénu tepelným čerpadlem

Kvalitní bazénový nerezový tepelný výměník je navržen speciálně pro ohřev vody v bazénu , vířivé vaně, rehabilitačním bazénu apod. Jako zdroj tepla lze s výhodou použít klasický kotel (plynový, elektro, na pevná paliva apod.), popřípadě sluneční kolektory. Při ohřívání vody v bazénu tepelným čerpadlem se přiváděný vzduch značně ochlazuje, což může způsobit kondenzaci na žebrech odpařovače. Kondenzovaná množství mohou dosáhnout až několika litrů za hodinu při vysoké atmosférické vlhkosti. Někdy se tento stav nesprávně považuje za únik vody.


V těchto podmínkách lze dosáhnout výstupní teploty kolem ºC, což zcela vyhovuje pro udržení požadované teploty vody v bazénu. S tímto zařízením není problém dosáhnout a udržet teplotu bazénové.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky