pondělí 12. února 2018

Kdo platí výměnu vodoměru

Neptejte se nás kdo platí vodoměry. Výměna vodoměru na SV- kdo platí 20. Kdo platí přezkoušení tohoto vodoměru ? Pokud je vyhovující, měl by to uhradit nájemce, a pokud je nevyhovující, tedy poškozený, náklady uhradí městská správa domů a bytů? Nenašla jsem žádný paragraf ani zákon, který by toto upravoval.


Díky zpětným klapkám se tedy eliminuje v rozvodech se studenou a teplou vodou nechtěné míchání teplé vody se studenou vodou. Druhou funkcí zpětných klapek je ve spojení s plombou na výstupním šroubením vodoměru zabránění ovlivnění vodoměrů ze strany uživatelů mechanickým zásahem do těla vodoměru. Prosím o váš názor na výše uvedené body, tedy kdo je vlastníkem vodoměru , zdali SVJ nebo jednotliví vlastníci jednotek a zdali je nutné provést jejich výměnu. Předem děkuji a přeji hezké odpoledne. Zálohy na výměnu vodoměrů se nevybírají.


Je legislativně správné, když odměny výboru SVJ, jsou placeny z tzv. FO, kam se vybírají dle mprostředky určené na opravy a rekonstrukci domu? Neměli by vlastníci bytových jednotek platit na odměny výboru ve stejné výši, jako nyní platí na správce domu? Zjistila jsem, že by se vodoměry měly nově měnit zhruba po či letech. Otázka je, kdo tu výměnu má platit.


Bojím se, že vlastník, což je. Všeobecná online poradna - auto moto - dům a byt - zahrada - vaření - zdraví - sport - PC - kutilství - společnost - móda - zvířata. Zkontrolujte také, zda je na původním vodoměru úřední značka, která dokazuje kdy proběhla kontrola vodoměru a kdo jej zkontroloval.


Dobré je pořídit zřetelnou fotku starého vodoměru. Správce budovy má mít také doklad o provedené instalaci a pravidelném měření vodoměrů a měl by vám jej na vyžádání předložit,“ říká inspektor nemovitostí Pavel Štáf z. Vodoměr se nachází mimo byt, na základě odečtů je nájemci přeúčtována cena za odběr vody. Parametr R je poměr mezi nominálním průtokem vodoměru (Q3) a minimálním průtokem (Qmin). Výměnu vodoměru platí jeho majitel.


Tedy hlavní vodoměr - ten který odečítají vodárny, je jejich majetkem a proto výměnu zajišťují kompletně oni. Podružné vodoměry jsou buď majetkem družstva nebo majitele bytu. Q– trvalý průtok, Qje minimální průtok vodoměrem).


Platí tedy čím vyšší hodnota R, tím přesnější vodoměr. Je však třeba dávat pozor na teplotní rozsah vodoměru , který zejména pro potřeby měření teplé vody musí být minimálně T(teplota měřené vody do 70°C). Vlastníkem samotného vodoměru je vlastník vodovodu, s výjimkou případů, kdy se přede 1. Náklady na zřízení a provoz kompletní vodovodní přípojky se dělí mezi vlastníka a provozovatele vodovodu a odběratele. Materiál na odbočení přípojek a uzávěr. Je potřeba upozornit, že k poškození vodoměru teplem může dojít například tehdy, když se odběratel snaží již zamrzlou vnitřní instalaci, včetně vodoměru , rozmrazovat vysokou teplotou (otevřeným ohněm, horkovzdušnou pistolí apod.).


Po tomto zásahu vodoměr zpravidla už není funkční a je nutné jej vyměnit. Které opravy platí obyvatel bytu a které by měl uhradit vlastník domu? Co o opravách v bytě říká zákon? Co dělat, když vlastník domu nechce opravit to, co by podle zákona měl?


Přečtěte si, na co máte nárok… jako nájemník i jako vlastník. A případ z praxe Občanské poradny navíc. Majitelé bytů se mě často ptají, co a jaké opravy má hradit nájemce v pronájmu. Smluvní strany si sice mohou dohodnout nižší rozsah povinností nájemníka, ale rozsah povinností větší sjednat nemohou.


Kdo platí výměnu vodoměru

Když se člověk stěhuje do nového bytu, je nadšený. Jenže, za ledabylost se platí ! Zjistíte-li, po převzetí bytu, že nefunguje plotýnka vařiče, špatně topí akumulačky, z karmy teče jen vlažná voda. Stejně, pokud v bytě žijete třeba let a potřebujete vyměnit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky