čtvrtek 8. února 2018

Jak nafouknout expanzní nádobu

Get without the ads. The interactive transcript could not be loaded. Rating is available when the video has been rented. This feature is not available right now.


Tlaková nádoba ( expanzní nádoba) je nanápadnou součástí domácí vodárny. Jak natlakovat expanzní nádobu na vodu. V expanzní nádobě topného systému se nachází gumový měch, který je třeba jednou za čas natlakovat.


Pokud tento úkon zanedbáte, nedojde k vyrovnání tlaků mezi stěnou expanzní nádoby a měchem. Musíte z ní vypustit vodu a natlakovat dle videa. I ve všech expanzních nádobách by se měl kontrolovat tlak. Solární expanzomat, na topení.


Názorný návod jak kontrolovat a dofukovat přetlak vzduchu v tlakové nádobě u domácí vodárny. Mám expanzní nádobu 35l a kotel Protherm panther (kw). Problém nastal ve chvíli, kdy jsem chtěl začít vytápět prádelnu ve sklepě a radiátory v něm byly i po celodenním. Dostal jsem odkaz na vše kolem expanzek ale tohle tam nemohu najít. U kotle mám tlakovou expanzní nádobu.


Bude to nejspíš sfušovaný protože u expanzky není ventil na uzavírání - odpojení od kotle. V expance mám tlak kilopascalů a mělo by tam být 3kilopascalů. Nevíte jakým způsobem dopumpovat expantku?


Zabezpečovací zařízení teplovodních otopných soustav slouží k zajištění bezpečného provozu a sestává se ze dvou částí: expanzní nádoby a pojistného ventilu. Při zahřátí se každý materiál roztahuje. V otopné soustavě může být i několik stovek litrů vody. Dnes se podíváme, jak takové objemy vyrovnává.


Expanzní nádoba je dnes nutná součást každé vodní otopné soustavy. Podlahového topení, radiátorů, stěnového topení i. Missing: nafouknout Nuke - Elektro Bastlirna Forums-viewtopic-Protherm 24KTZ. Nestačí jen nafouknout , musí kontrolovat i jestli nefičí. Mám doma ve vodovodním řádu novou expanzní nádobu.


Jak byla nová, vše šlapalo v pohodě, ale časem z ní unikl tlak a já teď nevím, jak moc ji nafoukat ? Jan Odhady expanzní nádoby. Má doměnka je taková, že když nafouknu expanzní nadobu bez tlaku a vody na předepsanou hodnotu a zapojím ji do soustavy, při napuštění vody by měla by ukazovat větší tlak, než byla nafouknuta. Nechápu jak je důležitý tlak v otopné soustavě, když vodu honí čerpadla. Jedná se o dvou patrový barák s cca ti radiátory s uzavřenou cirkulací pomocí oběhového čerpadla.


Na jaký tlak vzduch má být nastavená expanzní uzavřená nádoba, z výroby je asi na 5bar. Dříve jsem měl samotíž a otevřenou expanzní nádobu v nejvyším bodě. Lze si samozřejmě zavolat instalatéry, kteří nádobu za několik stokorun zkontrolují, tento úkon ale zvládne i každý sám. Je lepší použít kompresor.


Ten má sice doma jen málokdo. Takže: 1) Odpustit či připustit vodu do topení, aby byl tlak při NEtopení baru. Dobrý den, děkuji za rekaci. Změřít expanzní nádobu (krytka je zcela nahoře) a odpustit či dofouknout vzduch, aby byl vždy o baru než je tlak v topení.


Nevíme si ale rady, jak velkou (objemově) zvolit tlakovou expanzní nádobu. Vím, že je zapotřebí toto spočítat. Stáhl jsem si i program pro výpočet Reflex, ale je to moc složité.


Prosím, zda by mohl někdo pomoci, případně i za malou úplatu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky