pátek 27. července 2018

Solární ohřev vody a přitápění

Solární ohřev vody a přitápění. Před detailnějším rozborem tohoto způsobu přitápění podotýkáme, že se jedná pouze o stručný výčet návrhu, dimenzování, způsobu provedení, výhodách a nevýhodách provedení solárního systému s podporou vytápění. Roční úspora nákladů činí až na ohřev vody a na vytápění.


I zde je možnost do systému připojit další zdroje tepla. Na solární ohřev vody a přitápění lze žádat dotace z programu Nová zelená úsporám. Tyto solární sestavy jsou ovšem finančně náročnější a vhodnost použití je nutno konzultovat s technikem přímo v místě realizace.


Specializujeme se na komplexní služby v oblasti poradenství, návrhů a instalace solárních termických systémů na přípravu teplé vody , přitápění a ohřev vody do bazénů. Zdarma provádíme konzultaci přímo na místě a navrhneme nejvhodnější řešení solárního systému. Praze - Letňanech (hala stánek č. 442), kde proběhne 23.


I když návratnost investice do tohoto systému je delší než v případě ohřevu teplé vody , lze u nízkoenergetických domů ušetřit až nákladů z celkové potřeby energie na vytápění a ohřev teplé vody. Ušetřete až nákladů na ohřev vody a na vytápění. Instalaci a montáž provádíme jak do novostaveb , tak i při rekonstrukci stávajícího technického zabezpečení domu.


Nabízíme solární systémy pro ohřev vody a přitápění. Rádi Vám poradíme, která varianta je pro Váš dům nejvýhodnější. Rozhodnutí, zda chcete pouze ohřev vody nebo i přitápění , musíte učinit před instalací. Další informace o problematice ohřevu vody solárními kolektory lze najít v odborných publikacích nebo populárních knihách věnovaných solární energii, kterých je na trhu celá řada (některé jsou uvedeny na konci kapitoly).


Solární ohřev vody a přitápění

V naší nabídce nalezente pouze solární vakuové kolektory. Tyto solární kolektory jsou vysoce účinné i při velmi nízkých venkovních teplotách (např. -20°C) a jsou tedy vhodné jak pro ohřev vody , tak pro přitápění po celý rok. Chcete ušetřit za energie?


Pořiďte si solární systém pro ohřev vody , bazénu, přitápění nebo teplovzdušné větrání. Pokud máte zájem o dotaci na solární termický nebo fotovoltaický systém, nemusíte provádět zateplení objektu ani jiná energeticky úsporná opatření. Systavy jsou složené z kvalitních komponentů renomovaných evropských výrobců solární a topenářský techniky.


Kvalitní izolace zabezpečuje co nejmenší ztráty vlivem sálání do prostředí. Tyto solární panely jsou vhodné pro ohřev vody , ohřev vody a přitápění , ohřev vody bazénu. Každý solární systém pro přitápění a ohřev TV zpravidla disponuje několika základními prvky, které tvoří typickou solární soustavu dnešního pojetí pro extrémní klimatické podmínky. Systém s TUV, bazénem a přitápěním. Zjednodušeně lze solární soustavu rozčlenit na: kolektory (sluneční transformátory) - proces nabíjení - akumulaci - proces vybíjení.


V ostatních dnech se pro dohřev nebo úplný ohřev vody automaticky spíná doplňkový zdroj (elektrické topné těleso, plynový kotel apod.). Samozřejmě solárnímu systému nestačí světlo, ale je zapotřebí přímé sluneční záření, které dopadá na solární panely a ty generují tepelnou energii. Vhodné pro domy s nízkou tepelnou ztrátou - zateplené. Pokrývá potřebu tepla pro ohřev teplé vody a přitápění –. Typ akumulační nádrže a celá solární soustava se volí individuálně, podle požadavků investora.


Solární ohřev vody a přitápění

O přitápění mluvíme hlavně z důvodu, že solární systém bude vždy pouze doplňkový zdroj. Hlavní tepelný zdroj musí být nezávislý na vnějších vlivech. Výrobci udávají, že kolektory dokážou dosáhnout maximální účinnosti až kolem 75–procent , nicméně v reálných provozních podmínkách je jejich účinnost spíše nižší, neboť bývá ovlivněna venkovní teplotou nebo intenzitou slunečního záření. Na přitápění by bylo nutné systém rozšířit o 1-kolektory.


Tak vznikne přebytek energie, která se přes den uloží a večer ji pak lze využívat. Pokud se rozhodnete pro solární ohřev bazénové vody , určitě je vhodné jej použít v kombinaci s ohřevem teplé užitkové vody. Díky Vaší důvěře, spokojenosti a Vašim doporučením, roste počet našich klientů po České republice.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky