úterý 10. října 2017

Regulace topení v rodinném domě

Termostaty a systémy pro regulaci topení. Regulace topení v bytě, nebo v rodinném domě , se často opomíjí jako přílišný komfort za vysokou cenu. V poslední době se však tento trend obrací.


Regulace topení v rodinném domě

Spousta majitelů domů zjistila, že správnou regulací topného systému lze ušetřit značnou část výdajů na vytápění objektu. Regulace topného systému jak v bytě, tak v rodinném domě nebo v kancelářských prostorech nabízí značný komfort a vysoké úspory za topení. Běžným způsobem dnešní regulace topení je mechanická termostatická hlavice na každém topném tělese. Pokud odvzdušňujete topení v rodinném domě , odvzdušníte tímto způsobem postupně všechny radiátory, přičemž musíte začít od nejníže položených po ta nejvýše položená. Bydlíte-li v panelovém domě , zde provádí odvzdušnění topné soustavy pouze obyvatelé nejvyšších pater.


Dnešní technologie již umožňují topení a chlazení zdarma v rodinném domě. Můžete to automatizovat díky přednastaveným harmonogramům, aktivovat ručně při odchodu z domu, nebo na dálku díky mobilní aplikaci. Naopak čtenář Martin si vybral kombinaci elektrokotle a krbu s výměníkem, u nich doma vsadili na podlahové topení ve spojení s krbem, který je napojený na teplovodní rozvody v domě. Je nám příjemnější cítit teplo hned od nohou a domníváme se, že díky,podlahovce‘ se méně víří prach, když teplý vzduch pomalu stoupá ke stropu,“ tvrdí čtenář Martin. Kdo chce mít v rodinném domě příjemné teplo, musí šáhnout hluboko do své peněženky.


Topení zemním plynem vyjde na desítky tisíc korun ročně. Vyzkoušeli jste už všechny způsoby, jak snížit účty? Pro regulaci teploty jsou termostatické hlavice nezbytné. Správnost této volby potvrzuje i výsledek objektivního hodnocení. Topení tuhými palivy, zejména uhlím a dřevem, je nejlevnější variantou vytápění rodinných domů.


Problémem však mohou být emise, které při hoření těchto paliv vznikají. V současnosti je už možné koupit kotle pouze třetí a vyšší emisní třídy, které díky použitým technologiím palivo lépe spalují. U běžných teplovzdušných krbů může být problémem příliš vysoký tepelný výkon, který dodávají krátce po zatopení, což v dobře zatepleném domě způsobí přetopení.


Regulace topení v rodinném domě

Vhodným řešením jsou akumulační, resp. Není třeba zdůrazňovat, že energetická účinnost takového topení není zrovna vysoká a obsluha je náročná na čas. U plynových kotlů je situace o něco lepší.


Ty starší zpravidla přizpůsobují svůj výkon potřebě tepla v domě tím, že se střídavě zapínají a vypínají. Dnes již běžným a cenově dostupným zařízením, které to umožňuje, jsou termoregulační hlavice. V domě s dobře seřízenými regulačními ventily s termostatickými hlavicemi je možné ušetřit až energie na topení. Další možností je využití regulace , která pracuje s venkovním teplotním čidlem.


Regulace topení v rodinném domě

Zajišťujeme rozvody topení pro novou i stávající výstavbu:. Jsme specialisté na topenářské práce a dobře víme, že bez tepla se v domě neobejdete. Oct Rozvody vody a odpadů v rodinném domě patří k nejjednodušším stavebním pracím. Při výměně topení již není nutné vypouštět celé topení. Takže teplotu v domě můžete řídit po místnostech nebo jen po větších celcích, třeba po podlažích, záleží jen na Vás.


Ovládání domu přes mobilní telefon. Nastavení zónové regulace topení přes mobilní telefon či tablet. Zónovou regulaci můžete ovládat i přes mobilní telefon či přes tablet díky aplikaci iKobra.


Regulace topení v rodinném domě

Chceme rekonstruovat topení v bytě ve staré bytovce. Výměna stávajících kotlů za jeden automatický na tuhá paliva společný pro oba byty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky