středa 8. června 2016

Životnost scroll kompresoru

Je nějaký podstatný rozdíl mezi pístovým a scroll kompresorem, co se týče životnosti, hlučnosti, popř. Protože to není málo, chtěl jsem vědět, o kolik se prodlouží životnost kompresoru , abych mohl zjistit přínos. V ABB mi však odpověděli. Nepohyblivý scroll je upevněn k tělu kompresoru.


Pohyblivý scroll je spojen s klikovou hřídelí a obíhá po dráze, avšak nerotuje.

Oběžný pohyb vytváří řadu plynových kapes, které se přemísťují mezi oběma scrolly. Na vstupu dochází k nasávání plynu, který se pohybem přesouvá doprostřed scrollů, kde pak dochází. I přes svou vyšší cenu dosahuje nejlepších výsledků v topném faktoru.


Tepelné čerpadlo s kompresorem typu SCROLL (spirálový) V současnosti nejpoužívanější a nejlepší typ kompresoru. Použití těchto kompresorů s nízkoteplotními chladivy pak umožňuje řešit tepelná čerpadla odebírající teplo ze vzduchu, tj. Firma COPELAND a MITSUBISHI předpokládá u spirálového kompresoru ( SCROLL ) díky jeho konstrukci životnost až 5x delší oproti pístovému kompresoru srovnatelného výkonu (průměrná životnost pístového kompresoru ověřená v praxi je let). Provozní rozsah použití 1.

Opotřebení nelze zastavit a tak se zvyšují třecí ztráty a snižuje se taky objemová účinnost plnění. To znamená, že musí klesat COP. Očekávaná životnost nejlepších. Porovnávali jsme olejové i bezolejové pístové kompresory, a zmínili jsme i šroubové. Přinášíme také rady a tipy, jak vybrat kompresor.


Dodržováním předepsaných pokynů od výrobce zajistíte spolehlivost dodávky stlačeného vzduchu a prodloužíte životnost kompresoru. Servis pístových a jiných kompresorů si můžete objednat e-mailem nebo telefonicky. Digital scroll kompresor je nejnovější generace kompresorů scroll. Vychází ze základní vlastnosti scroll kompresoru , osové pohyblivosti rotorů a využívají ji k přerušování stlačovací fáze - osové oddálení rotorů kompresoru od sebe.


Prodlužte životnost kompresoru nebo vývěvy Znečištění prachem a nečistotami může způsobit poškození nebo ztrátu výkonu rotorů a jejich skříní. Specifické elementy filtru a vysoký stupeň účinnosti filtrace zaručují provozuschopnost instalace uživatele. Jakou životnost v letech mohu očekávat u kompresoru tepelného čerpadla země-voda Stiebel Eltron WPC pokud je doba běhu kompresoru nastavena na min.


Jaké prodloužení životnosti lze očekávat, pokud bude použit softstartér? Dobrý den, životnost moderních scroll nebo rotačních kompresorů je výrazně vyšší, než u starších pístových typů. Výrobci udávají životnost.

V poslední době jsou až nekriticky vyzdvihovány výhody tepelných čerpadel ,. Ukázalo se, že výměna kompresoru je natolik technicky a finančně náročná,. Ten je srdcem tepelného čerpadla a díky tomu můžeme nabídnout vysoký výkon (o 7- vyšší výkon oproti jiným typům kompresorů) a dlouhou životnost. Na kvalitě a výkonu si zakládáme.


Díky tomu tato tepelná čerpadla až do teploty -25°C. Jak tepelné čerpadlo pracuje? Scroll kompresor - „spirálový“ kompresor. Skládá se z jednoho pohyblivého scrollu (spirály) a jednoho scrollu upevněného k tělu kompresoru.


Kapsy se cestou do středu zmenšují. Ta při havárii nebo zadření kompresoru přeruší pohon vnitřní části. Toto přerušení pohonu je nevratné. Při opravě kompresoru je potřeba výměna takto přerušené části spojení.


Dle konstrukce je také osazována do klima kompresoru protirázová ochrana. Silenbloky či pružné elementy spojující pohon od řemenu do.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky