čtvrtek 16. června 2016

Antoníček na elektřinu

Antoníček je lidový název pro elektroměrovou skříň. Někdy se jí prý také říká ještě kaplička. Protože na elektrickém sloupu již máme HDS, potřebujeme právě antoníčka koupit a umístit na pozemek a provést připojení do HDS. Kamarád mi doporučil šikovného pána, který vlastní. Rozvaděč má skříňku na hodiny, Jistič - Jistič OEZ minia.


LTN-32B-Místo: Pustiměř (okres Vyškov) Cena. Pro majitele pozemku představuje tento sloupek možnost, jak se napojit na elektřinu , pro zájemce o koupi zase jistotu, že síť je přímo na pozemku dostupná. Dnes jsem se dozvěděl, co je to antoníček. Počáteční představa, že je to nějaký starší pán, který nám pomůže. Pokud požádáte distributora elektřiny ( E-ON,ČEZ,PRE) o připojení na distribuční síť, tak nákladů na připojení hradí distributor elektřiny , ale v žádném.


Je cena za svépomocí přeložky 50. Ahoj stavebníci, měl bych dotaz. Mám na pozemku připravenou elektřinu , resp. Dle domluvy s ČEZ si tuto kapličku musím postavit na vlastní náklady a oni tam pak přijedou zapojit hodiny. Chci se zeptat, zda je nutné při stavbě této kapličky chodit na stavební úřad pro.


Nebo rovnou stavet na tento beton bojim se ze odyz budu stavet rovnou na beton, ze to za cas zacne chytat vlhkost a plesnivet. Kdyz tam ale tu folii nedam, sice krasne prilne beton na beton, ale kdyz to bude vysoke metru bude to jen vlastbe volne stat, tedy do toho jekdo tukne autem a cele to kuze povalit, nebo posunout ? Zdravim, zavolejte na kanalizace, vodarny, tak Vam to povedi. To, co pise Des je pravda, ale ne nutne vsude. Des bydli tusim kousek od Brna, ja v Brne a podminky se diametralne lisi, v Brne musi byt sachta hranata, urcitych parametru, hranaty vstup 600x6a podobne. Vážení zákazníci, vzhledem k situaci ohledně COVID-1 jsme zavedli několik preventivních opatření platných od 16.


Podle energetického zákona elektrickou přípojku v zastavěném území zřizuje na své náklady distributor. Mimo zastavěnou plochu záleží na délce přípojky. Pokud nepřesáhne metrů, opět všechny platby za její zhotovení padají na bedra distributora. U delší přípojky ji už platí žadatel o připojení.


Plastové rozvaděče pro distribuci elektřiny a plynu. Vyřizuje se nám trvalé připojení elektřiny. Chtěli jsme původně zasadit antoníčka do zděného plotu na našem poz. Jaký použít typ rozvaděče na zděný elektroměrový pilíř? Další výsledky z webu diskuse.


Domácnost a bydlení › výstavba a stavby Archiv 30. Pokud koupíte antoníček , který již někdo používal, je doporučeno udělat revizi funkčnosti, zásuvek a jističů. Jen tak budete mít jistotu bezpečného provozu. Určitě nesmíme zapomenout na prodlužovací šňůry, kterých bývá na stavbách mnoho, zejména pokud se sejde několik různých řemeslníků. Ahoj, chtěli bychom koupit pozemek, ale situace je taková, že antoníček na elektřinu (naznačen žloutou barvou) je na začátku pozemku na cestě.


Příjezd k domu by byl po vlastním pozemku. Cesta k hlavnímu pozemku je dle katastru cca m. Dotažení k domu vyjde asi draho, že? Jak zřídit odběr elektřiny na pozemku, kde neni. Jak si zřídit elektrickou přípojku na pozemek.


Jak zavést na chatu elektřinu bez inž. Rádi bychom se na nějaký čas nastěhovali na naší chalupu, která sídlí v rekreační oblasti, kde nejsou žádné inženýrské sítě a ani se neplánuje. Zde je seznam jednotlivých zdrojů podle jejich dopadů na životní prostředí (od nejlepších k nejhorším): solární tepelné kolektory, kotel na dřevo nebo biomasu, tepelné čerpadlo na elektřinu z OZE, infrazářič na elektřinu z OZE, kotel na zemní plyn, tepelné čerpadlo na elektřinu z konvenčních zdrojů, ústřední.


Firma MACH - Červený Kostelec vznikla v r. Hlavní činnost směřovala na zemní práce při plynofikaci města Červeného Kostelce. Před několika lety, když u nás v ulici rekonstruovali venkovní rozvody, nám postavili na hranici pozemku to, co nevím jak se přesně jmenuje, ale mělo by to být to SP5. Bylo mi řečeno, že kdyby se jakkoliv hejbalo s elektroměrama, musely by se dát na veřejně přístupné místo NAD SP5.


Naštěstí to teď není aktuální, ale.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky