středa 3. března 2021

Zmarlika kanadská koupit

Zmarlika kanadská je opadavý listnatý keř či malý strom řadící se do čeledi Fabaceae – bobovité. Původ má ve střední části Severní Ameriky. Kmen bývá většinou zakřiven, dřevo je pevné.


Borka je tmavě šedá až hnědá, zprvu hladká, později rozbrázděná. Listy jsou střídavé, řapíkaté, celokrajné. Zmarlika je velmi atraktivní nízký strom či rozložitý keř, většinou zavětvený již nízko nad zemí. Díky tvaru a barvě listů získal ještě jedno jméno - strom lásky. Listy zmarliky jsou totiž přesnou kopií srdce, které malujeme jako ikonu.


V současnosti se dají koupit pouze semena blízce příbuz-. Pak jsem si koupila další u Krulichů ( ? ). Mojí srdcovkou je také zmarlika kanadská , má nádherné červené srdcovité. To bylo výhodnější než si koupit železniční lístek na Smíchov za Kč a pak kupovat další jízdenky MHD. Bývají napěstované z jediného keře, který díky nějaké genové mutaci získal zvláštní vlastnosti. Pochází z USA, kam ho rodiče Covey přivezli z cest.


Od ní ho po mnoha letech koupil školkař, který ho dále začal množit. Je jedním z nejatraktivnějších kultivarů mezi zmarlikami. Dá se říci, že Vás svým vzhledem bude těšit od jara až do zimy.


Každá část rostliny je totiž velmi atraktivní. Nejzajímavější na zmarlikách je doba kvetení v dubnu až květnu, kdy se přímo z větví a n. Ovocné stromky, drobné ovoce, trvalky, skalničky, jehličnany a spoustu dalších rostlin. Jejich plody jsou lusky.


I když existuje více druhů zmarlik, v našich zahradách se nejčastěji pěstují zmarlika Jidášova (Cercis siliquastrum), pocházející z jižní Evropy, a zmarlika kanadská (Cercis canadensis), rostoucí především v pásu táhnoucím se od jižní části Ontaria až po Floridu a severovýchodní Mexiko. Tento kultivar zmarliky kanadské je velice zajímavý sbírkový strom, který upoutá především převislou korunou a intenzivním vybarvením listů tmavě vinově fialové barvy. Vyznačuje se opadavými listy srdčitého tvaru, které během roku mění svou barvu. Při rašení mají vínově-červenou barvu, která v létě nabývá tmavé hnědo-fialové odstíny. Na podzim jsou listy oranžové.


Používejte Koupit na Heurece Pokud nakoupíte přes oranžové tlačítko Koupit na Heurece, jsme vám schopni garantovat nákup, i kdyby se s e-shopem cokoliv stalo. V okamžiku nedodání zásilky přebíráme zodpovědnost a utracené peníze vám sami vracíme. Avondale byla vyšlechtěna na Novém Zélandu a je zřejmě nejbohatěji kvetoucí zmarlikou svého druhu. Jakmile se na jaře udělá opravdové teplo, většinou od poloviny dubna, začnou se otevírat drobné, pantoflíčkovité květy sytě růžové barvy z poupat, která na rostlině přezimovala od předešlého podzimu.


Zmarlika kanadská koupit

Ruby Falls je nízký opadavý stromek s převislými větvemi, které se roubují na různou výšku kmene a dál už rostou pouze směrem dolů a když je nezastřihnete, tak se budou po dotyku se zemí po ní plazit. Kultivar Ruby Falls je opravdovým lákadlem pro pozorovatele. Pendulovitý habitus s výrazným purpurovým olistěním.


No co víc si snad ještě přát. Přišel na svět křížením kultivarů Forest Pansy a Lavender Twist. Je však svým atraktivním vzhledem jakousi lepší alternativou kultivaru Forest Pansy. Naše společnost nabízí komplexní služby v oblasti zakládání a údržby zeleně (od projektů po realizace), arboristické služby (péče o dřeviny, řezy a kácení stromů pomocí stromolezeckých technik) a provozuje zahradnictví (maloobchod i velkoobchod). Zmarlika vynikne jako solitéra, často se ale vysazuje do popředí živých plotů nebo vyšších jehličnanů, které ji z návětrné strany chrání před chladným větrem a vytvoří tak pro ni příznivé mikroklima.


Vhodná je i výsadba před dlouho osluněnou (J, JZ) stěnou domu. Zmarlika jidášova - středně velký strom, obvykle křovité formy, dosahuje do výšky 10m, při šířce volně rostoucí, sférické koruny kolem 5m. Kvete hojně, růžově-purpurovou barvou, květy jsou až 2cm dlouhé, vyrůstající ve svazcích na holých větvích, někdy i kmenech, ještě před vývojem listů, nebo současně s ním.


Tento krásný kultivar jedle byl objeven před více jak lety v České republice. Díky tomu ho také najdeme pod názvem Mikoláš. Jedná se o pomalu rostoucí dřevinu s nádherně intenzivně modrými jehlicemi.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky