středa 28. října 2020

Životnost tepelného čerpadla vzduch voda

Tepelná čerpadla jsou oblíbená stavebníky pro svoji účinnost a stávají se často hlavní volbou při vytápění domu. Byť čerpadla nejsou složitá technická zařízení, ani ony nefungují věčně, je nutné jim věnovat potřebnou údržbu. Jak vidno topný faktor tepelného čerpadla vzduch - vzduch (či vzduch - voda ) bude hodně kolísat v závislosti na vnější teplotě, což bylo už vidět na výše uvedeném příkladu. Pro většinu zájemců o tepelné čerpadlo je při výběru rozhodující cena, výkon a topný faktor. Je to logické a pochopitelné, ovšem je třeba si uvědomit, že výběrem tepelného čerpadla zároveň vybíráte partnera, který vám bude po dobu životnosti zajišťovat údržbu a pravidelný servis.


Kolem tepelných čerpadel panuje celá řada omylů a bludů.

Je to obvykle způsobeno neznalostí a konzervativním přístupem některých odborníků, kteří nejsou schopni vnímat nové technologie a změny ve stavebnictví a zůstávají myšlenkově zakopáni v dobách před dvaceti lety. Jednoznačně nejdůležitější položkou rozpočtu je vlastní tepelné čerpadlo. Jaká je hlučnost tepelného čerpadla ? Při jakých venkovních teplotách jsou schopna pracovat tepelná čerpadla „ vzduch - voda “? Tato tepelná čerpadla odebírají teplo ze svého okolí (v tomto případě ze vzduchu), a tuto nízkoteplotní energii předává do vody jako topného média pro vytápění přes výparník tepelného čerpadla. Hezký den, máme za sebou výběr tepelného čerpadla. Vzhledem k velkým pořizovacím nákladům na systém země- voda jsme pořídili vzduch - voda Panasonic a zatím spokojenost.


Pro ty, kteří stojí před tímto rozhodnutím, tak můžete mrknout na můj příspěvek na stránce svépomocí. Vyplatí se levné, nebo drahé tepelné čerpadlo?

Porovnání úspornosti tepelných čerpadel v Kotlíkových dotacích. U tepelných čerpadel registrovaných pro kotlíkové dotace je. Avšak pro vytápění je důležité, jaké parametry má zařízení při teplotách okolo až °C, což jsou průměrné teploty v našem.


Systém vzduch - voda značky Panasonic funguje pri vonkajších teplotách až do -°C. Nový systém Panasonic Aquarea, založený na vysoko účinnej technológií tepelného čerpadla , zaisťuje nielen vykurovanie domácností a ohrev vody, ale taktiež mimoriadne výkonnú klimatizáciu v letných mesiacoch. Znamená to dokonalý komfort. V okolním vzduchu je obsaženo relativně velké množství tepla. Vzhledem k nízké teplotní hladině ho však nelze zcela přímo využít pro vytápění nebo ohřev vody v objektu.


Musíme ho přivést na vyšší teplotu. Tepelné čerpadlo to umí a to za použití chladiva s nízkým bodem. STIEBEL ELTRON reagoval na stoupající poptávku po tepelných čerpadlech rozšířením sortimentu o kompaktní tepelná čerpadla systému vzduch – voda ve vnitřním provedení s invertorovým chladícím okruhem. Další otázkou je, zda je vůbec výhodné současné pořízení tepelného čerpadla vzduch - voda a solárního systému, protože oba systémy se chovají velice podobně a nemohou se ideálně doplňovat např. Výkon tepelného čerpadla se tedy mění s teplotou venkovního vzduchu, a to tak, že vzrůstá-li teplota venkovního vzduchu, roste v závislosti na tom i výkon tepelného čerpadla a naopak.


To je důvo proč jsou tepelná čerpadla vzduch – voda provozována výhradně v bivalentním provozu. To znamená, že pod bodem bivalence. Energii získanou při nízké teplotě přečerpají na vyšší a předávají ji do otopné vody.


Elektrická energie je spotřebovávána jen na pohon kompresoru a ventilátoru tepelného čerpadla. Usnadněte si výběr ideálního modelu. Veškeré parametry jsou certifikovány nezávislou evropskou značkou KEYMARK.

Jen zřídka najdete na trhu tepelné čerpadlo v takto vysoké kvalitě materiálu, vybavení a užitných vlastností. Pre potreby špičiek pri veľmi nízkych teplotách je však potreba doplnkového zdroja. Tým môže byť váš súčasný kotol, krbová vložka, solárne panely.


Alebo je tento doplnkový zdroj súčasťou zvoleného systému. S výberom vhodného typu tepelného čerpadla Vám radi pomôžu naši. Správný typ tepelného čerpadla.


Výběr správného typu tepelného čerpadla má zcela zásadní vliv na dosažené úspory provozních nákladů, investiční náklady a nároky na údržbu a životnost celé technologie.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky