středa 26. srpna 2020

Zanesený výměník plynového kotle

Primární výměník slouží pro ohřev vody v topném systému. Výměník je umístěn nad hořákem plynového kotle a měl být vždy čistý. Při zanesení výměníku může dojít k otravě uživatele oxidem uhelnatým, jelikož spaliny neprochází skrz výměník , ale proudí do prostoru, kde je kotel umístěn ! Tato servisní prohlídka plynového kotle by měla být provedena nejdéle měsíců. Zanesený výměník nedokonalým spalováním Vám u kotle či průtokového. Proč se nehodí komínový plynový kotel do bytu s plastovými okny ? Pro uvedení plynového kotle do provozu je nutné doložit:.


Zanesený výměník plynového kotle

Použití rozdvojky v elektrické zásuvce u plynového kotle , která způsobuje otočení fází. Nedostatečné množství vody v uzavřeném oběhu ústředního topení. Jedním z příkladů je zanesený výměník kotle.


V neposlední řadě je u znečištěného kotle zvýšená náchylnost k poruchám. Velké procento poruch je způsobeno špatným provozováním plynového kotle. Znečištěním spalovací komory dochází k přehřívání a. Příčin, proč se tak stalo, je několik a většina z nich již vyžaduje větší zásahy jak do okolí kotle , tak i do samotné domácnosti. Slabý tah komínu Kvalitní zážeh v kotli je podmíněn dobrým tahem v komíně. Ten je často omezen použitím kolen na.


Zanešený výměník způsobuje únik oxidu uhelnatého do místnosti, což může při pobytu v takovéto místnosti způsobit až smrt. Pokud je výměník zanesený , nevytváří se ve spalovací komoře dostatečný podtlak a přichází do ní menší množství vzduchu než je třeba pro dokonalé spálení paliva. Roční kontrolou a čištěním Vašeho plynového kotle předejdete nepříjemným událostem jako je např. CO protékání pojistného ventilu atd.


Pří výběru plynového kotle je potřeba dbát na vhodnost konkrétního typu a vašich podmínek. Může se jednat o provedení klasické, dnes již v podstatě zastaralé, nebo provedení moderní, které nese označení kondenzační plynový kotel. Tato varianta přináší podstatně vyšší účinnost a tedy možnost větších úspor. Zde je popsána typická výměna starého závěsného kombinovaného plynového kotle v bytě.


Důvodem výměny byla nejen snaha ušetřit za plyn, ale hlavně ochránit zdraví a život, tj. Jenomže to je konkrétně na vašem kotli,pane Homolo. Jsou kotle ,kde to není tak jednoduché jako u vás.


Pak dochází k dezinformaci lidí. Přečtou si váš příspěvek a každý si myslí,že bude servisák za půl hoďky hotov. To je ovšem hluboký omyl,zvláště pokud výměník není solo jako ten váš,ale je to třeba bitermický.


Pokud dojde k zanesení výměníku, riskujete, že váš plynový kotel začne uvolňovat molekuly oxidu uhelnatého. Ten může způsobit otravu až smrt. Co se týče výkonu, tak zanesený výměník snižuje účinnost kotle a zvyšuje vaši spotřebu až o. Výměník kotle je však obvykle pouze následek dalších problémů, jako jsou nedostatečný tah v komíně, vysoká.


Výměna plynového kotle za kondenzační. Při výměně kotle je potřeba počítat s nutností instalace odvodu kondenzátu. To může být problém například ve sklepech nebo kotelnách, kde není instalován vodovodní rozvod. Používáme cookies a sledovací technologie třetích stran k zapamatování vašich preferencí, k měření a analýze používání našich webových stránek, i ke zlepšení vašich zkušeností s našimi webovými stránkami.


Zanesený výměník plynového kotle

Závěsné plynové kotle Vaillant jsou díky svému umístění na stěně vhodné zejména pro vytápění a ohřev teplé vody v bytových jednotkách. Všechny plynové kotle musí být kontrolovány a musí jim být také provedena pravidelná revize od oprávněné osoby (revizní technik, který na to má platnou živnost). Dále by mělo být samozřejmostí i provádění. Pro volbu plynového topení mluví i to, že se nemusí v domě vytvářet předem zásoby energie. Pro provoz plynového topení je potřeba pouze plynová přípojka.


Kompaktní plynové kondenzační kotle například jsou úsporné co do potřeby místa a dají se rychle a snadno instalovat v technické místnoti domu nebo ve sklepě. Plynové kondenzační kotle podporované z kotlíkové dotace. U těchto kotlů garantujeme kvalitu výrobku a bezproblémový průběh montáže a provozu. V případě montáže plynového kotle od nás Vám zajistíme vyřízení dotace, montáž kotle a také závěrečné vyůčtování dotace včetně co nejrychlejšího vyplacení dotace.


Jen upřesním, že výměník je chemicky vyčištěn a kotel funguje. Závada byla způsobena ucpanými spalinovými cestami , které způsobil nějaký druh oxidu. Po pročítání všech příspěvků mi začíná být jasné, že provoz a nastavení kotle je alfou a omegou jeho životnosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky