pátek 25. září 2020

Topný kabel proti zamrznutí

Topné kabely, které lze na ochranu potrubí využít: 1. Jeho součástí je zabudovaný dotekový termostat, který sám kontroluje teplotu potrubí a podle toho kabel ovládá. Samoregulační topný kabel FreestopMicro byl speciálně vyvinut k použití na všechny typy kovových i plastových potrubí. Při minimálních nákladech spolehlivě zabrání zamrznutí vodovodních potrubí nebo krystalizaci tekutých látek v technologických linkách.


Skladem topné rohože i kabely, termostaty, konvektory.

Průvodce výběrem podlahového topení. Na mnoha objektech se v zimě setkáváme s problémy , které jsou způsobeny zamrzáním okapových žlabu a svodů. Jak topný kabel funguje Vhodný rozměr kabelu vybíráme podle tepelných ztrát a délky potrubí. Kabel nesmí být v porovnání s délkou potrubí kratší o více jak 4mm (2mm na každém konci), jinak je třeba použít nejbližší delší kabel , který se svým rozměrem bude co nejvíce blížit délce potrubí. Jeho úkolem je zajistit za všech okolnosí průchodnost potrubí.


Je efektivním řešením pro vyhřívání okapu a ochranou proti zamrznutí potrubí. Pružně se přizpůsobuje aktuální teplotě a šetří tím provozní náklady. Topný kabel TV TS slouží k ochraně potrubí proti ledu a zamrznutí.

PPC pro ochranu potrubí proti zamrzání se zabudovaným termostatem a vidlicí do zásuvky. Mechanické upenění kabelu. Pro upevnění topných kabelů v okapech a svodech existuje řada typů fixačních prvků. Dále je možno použít speciální samoregulační topný kabel , který dokáže udržovat teplotu 55°C na potrubí s teplou vodou (není potřeba cirkulační smyčka). Teplotu potrubí opět hlídají termostaty s teplotními čidly.


Díky tomu se jedná o plně automatický systém s minimálními nároky na obsluhu a servis. Hlavní výhodou tohoto flexibilního topného kabelu je bezpečné napájení 12V z baterie nebo napáječem ze sítě. Integrovaný elektronický termostat.


Na kovové potrubí instalujeme topný kabel přímo. Kabel připevníme k potrubí hliníkovou nebo PVC páskou, tak aby rozvržení topného výkonu v celé délce bylo co nejrovnoměrnější. Při instalaci je nutno dbát na to že ventily, spojky a příruby mají větší tepelné ztráty a proto je třeba tyto místa ošetřit větším příkonem.


Ten automaticky spíná při poklesu teploty, při vzestupu teploty opět vypíná. Nejjednodušší řešení ochrany potrubí proti zamrzání Mráz dokáže ve spoustě případů napáchat rozsáhlé škody. U potrubních a jiných rozvodů, kohoutů i ventilů i když jsou zdánlivě dobře izolovány, hrozí při déletrvajícím působení nízkých teplot nebezpečí zamrznutí či zatuhnutí média. K ochraně proti zamrzání jsou exponované úseky a části. Ohebný topný kabel nejen pro ochranu potrubí proti zamrznutí nebo ochranu okapů a jejich svodů před sněhem a ledem s aktivní délkou metrů a topným výkonem 75W.


Nabídka zemních topných kabelů.

Zemní topný kabel m, 1W. Instalovaný výkon pro úplné odstranění nebezpečí zamrznutí potrubí je nutno kom-penzovat tepelnou ztrátu potrubí zdrojem tepla (topným kabelem) potřebného výkonu. Termostat přitom měří teplotu potrubí a díky funkci AntiFrost zapíná kabel na ochranu proti zamrznutí při ° C a vypíná jej při ° C, aby se zabránilo zamrznutí vedení potrubí a zaručil se efektivní provoz.


Tento topný kabel je určen výhradně pro použití na tzv. Tloušťka tepelné izolace nesmí převýšit mm. Automatický topný kabel pro kovová i plastová vodovodní potrubí.


Ochrana proti zamrznutí - samoregulační topné kabely. Instalace samoregulačního topného kabelu je jednoduchá.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky